Srpska glumica s mužem mesecima živi u kontejneru: "Gradimo montažnu kuću, uz pomoć Boga i bližnjih"

Srpska glumica je u jednom intervjuu otkrila kakva katastrofa je pogodila nju i njenu porodicu u 2020. godini

  • 4
Nevena Ristić Vukeš

Nevena Ristić i Marko Vukeš ; Foto: Instagram/nevena.vukes

Mladi bračni par, srpska glumica Nevena Ristić (30) i hrvatski muzičar Marko Vukeš, svojim primerom pokazuju kolika su podrška jedno drugom.

Najteži ispit položili su u martu prošle godine kad su tokom zemljotresa ostali bez kuće, zbog čega već neko vreme žive u kontejneru, a to ih je podstaklo da izgrade novi dom.

- Osećaji koje smo doživeli 22. marta 2020. nisu se promenili. Tog jutra oboje smo dobili snažnu Božju poruku o tome koliko smo zapravo mali i kako je smešno išta planirati. Preveliki planovi opterete čoveka i sve ga više udaljavaju od njegove stvarnosti - započeli su oni.

- Zahvalni smo što smo živi i zdravi. Jak zemljotres koji je pogodio Petrinju i okolinu dodatno nam je urušio kuću, ali mi smo se od nje oprostili još u martu. Žao mi je ljudi koji su nastradali u ovom talasu podrhtavanja tla. Duboko se saosećamo sa svim porodicama koje su ostale bez svojih domova i želimo da im Bog pruži veru, snagu i strpljenje za sve dane koje im predstoje - kaže Nevena i objašnjava šta je sve proživela sa suprugom Markom.

- Prihvatili smo svoj privremeni dom - kontejner koji nam je opština dodelila nedelju dana nakon zemljotresa. Čovek koji nam je izdao crvenu oznaku i rešenje da kuća više nije za stanovanje, nego je treba srušiti, savetovao nam je da razmislimo o drugoj lokaciji za novu kuću jer je obližnje brdo počelo da se urušava. To nas je podstaklo na brzo delovanje pa smo prošlog leta počeli da gradimo novu kuću - objasnila je mlada glumica, a Marko je dodao:

- Reč je o montažnoj kući. Gradimo je sami, uz pomoć Boga i bližnjih. Lepo je raditi s drvetom, ali treba imati puno strpljenja i veštine. Nadamo se da ćemo se na proleće preseliti - rekao je on.

- Pišem otkad znam za sebe, studirala sam na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i gluma je važan deo mog profesionalnog života, a filmska režija je moja velika ljubav pa sam se uključila u režiju video spotova za većinu pesama s Markovog poslednjeg albuma. Danima puštamo neke pesme i dolaze nam slike iz kojih sastavljamo priču. Spot za "Ledeno doba" priča je o delovanju milosti, ljubavi i dobrote, a upravo me to najviše nadahnjuje - otkriva 30-godišnja glumica.

Njen suprug Marko tvrdi da je posla čak 70 posto manje za vreme pandemije korona virusa, trenutno ga i nema, ali zahvalan je na zdravlju i posvećen gradnji kuće.

- Sva iskušenja koja smo do sada proživeli u ovih nekoliko godina braka dodatno su nas ujedinila - dodali su.

- Istina je da više vremena provodim na gradilištu nego u studiju. Razmišljam kako zbrinuti porodicu. Osećam da se mnogo toga prome­nilo u meni. Duša mi je puna različitih osećaja, još ih sabiram u dubini srca. Moj poslednji album "Žedan tvoje ljubavi" govori o mom lutanju i pronalaženju, a pripremao sam ga tri godine - rekao je Marko.

Glumica je dodala i jednu rečenicu o svojoj ljubavi sa mužem.

- Ja njega ljubim, a zahvaljujući Božjoj milosti, ta ljubav je iz dana u dan sve veća i silnija. Sva iskušenja koja smo do sada proživeli u ovih nekoliko godina braka dodatno su nas ujedinila, radosna sam i zahvalna Gospodu što u svome mužu imam nekoga na koga mogu da se oslonim. Muškarca uz kog se mogu radovati i čoveka čijom se ljubavlju mogu pokriti onda kada je najteže - zaključila je Nevena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA