≫ 

Halid Muslimović osuđen zbog nanošenja povreda Sonji Bašić: Kažnjen novčanim iznosom od 562 evra

Folk pevaču je banjalučki Osnovni sud izrekao novčanu kaznu od 1.100 KM (562 evra), za nanošenje povreda Sonji Bašić iz Melburna sa kojom je bio u emotivnoj vezi

  • 28
Halid Muslimović Halid Muslimović i Sonja Bašić, Foto: Telegraf, 9news.com.au, A Current Affair

Pevač Halid Muslimović (60) osuđen je danas, 11. februara, u banjalučkom Osnovnom sudu na novčanu kaznu od 1.100 maraka zbog nanošenja telesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti državljanki Australije Sonji Bašić, piše Srpskainfo.

Naime, Banjalučki tužilac Igor Cimeša izjavio je da je tokom suđenja u potpunosti dokazana krivica Muslimovića, te je zatražio od suda da optuženog kazni u skladu sa zakonom.

Pevač je dužan da plati i sudske troškove od 250 maraka, a nakon presude Muslimović je kratko prokomentarisao da će se žaliti na presudu, te da ništa od navedenog nije istina.

Tužilac je nakon podizanja optužnice dostavio kazneni nalog i tako tražio da Osnovni sud u Banjaluci optuženom Halidu Muslimoviću za krivično delo telesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 KM, a za ugrožavanje bezbednosti 400 KM, prenosi Srpskainfo.

Muslimović je prema optužnici krivično delo počinio 27. jula 2018. godine u periodu od dva do tri časa ujutru, na relaciji magistralnog puta Banjaluka-Kozarac, kada je zadao više udaraca Bašićevoj s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Pored udaraca, Muslimović je, prema navodima iz optužnice, a što je potvrdila i Bašićeva tokom svedočenja, kritične noći ugrizao žrtvu, te joj uputio niz pogrdnih reči i pretnji.

- Je…. te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja!? Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati - govorio je Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je, nakon kraće prepirke s oštećenom u svom automobilu pežo 607, udario Bašićevu više puta šakom u lice.

- U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača, gde je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton - navodi se u optužnici.

Nakon što je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo, Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva s unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv s leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane lijevog lakta – precizirano je u optužnici.

Nakon iživljavanja, Muslimović je Bašićevu ugurao u “pežo 607”, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku.

Nesrećna žena je zapretila Muslimoviću da će pozvati policiju, a optuženi je, uz psovku na račun policije, zapretio Bašićevoj da će je progutati mrak.

- Osnovanost optužnice i krivica osumnjičenog proizilaze iz iskaza oštećene Sonje Bašić, koji je u cjelosti potvrđen materijalnim dokazima, brojnom medicinskom dokumentacijom za oštećenu. Pored navedenog, optužnica je potvrđena nalazom i mišljenjem veštaka sudske medicine Milana Srdića, te službenim zabilješkama policije - navodi se u obrazloženju optužnice banjalučkog tužilaštva.

Video: Bradati nasilnik napao devojku ispred diskoteke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rukfas

    11. februar 2021 | 14:33

    Hahahaha! Koji folklor od drzave i pravosudja! U Zenicu jarane, sa dvojcom crnaca u celiju pa tamo glumi da si jerfra!

  • DARKO 100%

    11. februar 2021 | 14:37

    562 eura😂,tesko onom ko padne u milosrdje suda🤪

  • ✍️

    11. februar 2021 | 18:37

    Kakva je ovo pravda 600€ platiš . A izlemaš ženu da je crna. Dal je ovo normalno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA