≫ 

Dve godine bez Šabana Šaulića: Neutešna Goca plakala na groblju, evo ko je sve došao od poznatih

Pevačeva udovica nije uspela da zadrži suze, a sve vreme su uz nju bila deca

  • 18

Porodica Šaulić stigla je na Novo groblje malo pre 11 časova, povodom druge godišnjice smrti njihovog voljenog Šabana Šaulića.

Pevačeva udovica nije uspela da zadrži suze, a sve vreme su uz nju bila deca.

Na pomen je došla i Šabanova kuma Zorica Brunclik, sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem.

Tu su bili i Mirko Kodić, Zoran Bambi Tošić, Ljubiša Tumbaković, Nenad Đorđević, Damir Handanović, Aleksandra Prijović, Zoran Pejić Peja, Marina Tadić, šminker Lazar Ilić...

Podsetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Nemačkoj u noći pre tragedije.

Spasilačke ekipe o nesreći su obaveštene u 6:50 časova ujutru.

Do 9:30 časova put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvoro povređenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola.

Ni dve godine, koliko je prošlo od tragične smrti Šabana Šaulića koji je stradao na auto-putu kod Bilefelda, i dalje se čeka početak suđenja.

Ono se odlaže zbog pandemije, iako je krivac Alsin Levent priznao ubistvo iz nehata.

Okružni sud u Giterslou je početkom 2020. otkazao prvo ročište, zbog pandemije.

Ni godinu dana kasnije, prema rečima direktora suda u Giterslou Aksela Majera, nema datuma za početak suđenja. Razlog za to su pooštrena pravila za ulazak u Nemačku, zbog pandemije.

"Oštećeni koji su se pridružili kao tužioci trenutno ne mogu da dođu u Nemačku", kazao je Majer za novinsku agenciju dpa, prenosi DW.

Šaulić je na Balkanu i među svojim sunarodnicima u Nemačkoj imao mnogo obožavalaca i bio je velika zvezda, piše list Vestfalen blat.

"Pre tragične nesreće, 67-godišnji Šaban Šaulic je u Bilefeldu održao svoj poslednji koncert. Nakon koncerta, tokom noći na putu ka aerodromu, zajedno sa klavijaturistom Mersadom Kerićem, zadobio je smrtonosne povrede u saobraćajnoj nesreći na auto-putu A2, u blizini Gitersloa. Obojica su preminula u bolnici. Treća osoba koja je bila u automobilu je teško povređena."

Za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje telesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je 36-godišnji Nemac, turskih korena, rođen u Giterslou.

Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu.

Inače, 4. februara 2020.  nemački mediji objavili su kako je "Turčin sklonjen iz straha od napada srpskih fanova".

Naime, kako su se u javnosti pojavile sve informacije o Alsinu, kao i njegove fotografije, tužilac je doneo odluku da zbog bezbednosti Leventa preduzme određene mere.

Tako je najavljeno da će na suđenju biti pojačane bezbednosne mere, kako "neko od fanova pokojnog kralja narodne muzike ne bi naudio Leventu".

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu"mazda 6" izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

Video: Nikad objavljeni intervju Šabana Šaulića snimljen na mestu koje je voleo najviše na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    17. februar 2021 | 12:09

    Baš je tuzna,nije joj ostavio dosta pa mora da živi sa 20.000 eura mesečno.Tuga jedna

  • Vip

    17. februar 2021 | 13:07

    Da li ga žali i Cuca . Šta je njoj ostavio?

  • Alije

    17. februar 2021 | 14:08

    Da li se pojavio Sabanov sin prvenac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA