≫ 

"Lečio je naše rane svojim rimama... Zasmejavao sa scene, pa onda dovodio do suza... "

- Naš pesnik, naša legenda, večiti dečak i zanesenjak... - napisala je Aleksandra

  • 1
Đorđe Balašević, Aleksandra Radović Foto: ATA images

Pevačica Aleksandra Radović emotivnom porukom porostila se od legendarnog Đorđa Balaševića.

- Otišao je naš Đole... Sigurno na ono mesto za kojim žudimo svi... Gde se dušom samo vidi i živi ljubavlju... Jer je to zaslužio svime što nam je dao. Lečio je naše rane svojim rimama... Učio nas prvim akordima uz "d-moll", zasmejavao sa scene, pa onda dovodio do suza... Pevao satima i satima... To je mogao samo on... - napisala je ona.

- Naš pesnik, naša legenda, večiti dečak i zanesenjak... Nepravedno ostavljen po strani, bez nagrada i odlikovanja koje je, itekako, zaslužio... Đole. Neka mu Gospod podari naselje rajsko. Počivaj u miru, volimo te! - dodala je Aleksandra na.

Đorđe Balašević je preminuo danas, 19. febrauara, u 68. godini, na Infektivnoj klinci u Novom Sadu, gde se prethodnih dana lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević rodio se 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma.

Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Singl "Računajte na nas", iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima.

Objavio je veliki broj pesama koji su postali vanvremenski hitovi, a samo neke od njih su "Ne lomite mi bagrenje", "Slovenska", "Namćor", "Ringišpil"...

Video: Novosađani se okupljaju na Trgu slobode i opraštaju od Balaševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BELI

    20. februar 2021 | 12:30

    Боже благи колико лажних пријатеља и дежурних нарикача. Испаде да му нису из куће излазили, да Балаш није могаао кафу и ракију ујутро да попије без њих!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA