Reakcije poznatih na "Daru iz Jasenovca": "Potresno, da se nikada više ne desi ovakvo stradanje"

Ostvarenje reditelja Predraga Gage Antonijevića emitovano je večeras na RTS-u

  • 9
Dara iz Jasenovca, Nikola Rokvić, Veljko Ražnatović Foto: Youtube/MegaComFilm, A. Nalbantjan, Nikola Tomić

Na prvom programu Radio-televizije Srbije, gledaoci su mogli prvi put da pogledaju dugo očekivani film "Dara iz Jasenovca" reditelja Predraga Gage Antonijevića, koji govorio o stradanju Roma, Jevreja i Srba u logoru Jasenovac.

Kao što se i očekivalo, ostvarenje za koji je scenario pisala Nataša Drakulić izazvalo je veliku pažnju i brojne reakcije gledalaca među kojima su i javne ličnosti.

Nakon što su pogledali film, pevač Nikola Rokvić i bokser Veljko Ražnatović prokomentarisali su ostvarenje koje su veoma emotivno i potresno doživeli.

- Jako potresno iako sam dosta toga čitao o Jasenovcu... Još je strašnije gledati film kada si roditelj! Da se nikada nikome više ne desi ovakvo stradanje! Večna slava svim mučenicima - napisao je Rokvić.

- Srce mi je puklo - napisao je krtko Ražnatović.

Film je gledaoce svojom estetikom donekle poštedeo užasnih scena, ali iskustvo onih koji su u logorima Jasenovac, Gradina i Stara gradiška stradali nije moglo da bude dočarano, a da publika ne oseti užasni nemir i duboku tugu. Zbog napotresnijih momenata u filmu ljudi su se gušili suzama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    21. februar 2021 | 08:56

    Zagrebana je bolna tema i treba da bude u središtu nacionalne svesti.Treba da se otvore diskusije o tim dešavanjima jer ćemo više ceniti sebe !

  • Sexo

    21. februar 2021 | 08:25

    "Da se nika vise ne desi ovako stradanje" pa hrvati su to pokusali opet poslije 50god 1991 godine i pokusati ce opet ako budu imali priliku. Nije ona četri "S" dzabe neko osmislio. Srbi u partizanima a u logorima hrvati im ubijaju porodice pa ti isti Srbi njima opet daju drzavu. Đed kada je bio zarobljen u VOJSCI KRALJEVINE JUGOSLAVIJE i opslat na Srem kaze dok su ga sa Ilidze (Sarajevo) sprovodili do Srema na front nije cuo da je i jedan partizan Ante ili Ibro, sto li?

  • Tara

    21. februar 2021 | 02:30

    Ni jedna žena sa estrade nije reagovala osim Stanije Dobrojević, što najbolje govori o tim ženama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA