≫ 

Miloš Biković dobio rusko državljanstvo

"Dati državljanstvo Rusije sledećim licima:… Biković Milošu, rođenom 13. januara 1988. godine u Srbiji", navodi se u ukazu koji je potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin

  • 20
Milos Bikovic, Juzni vetar 2 Miloš Biković / Foto: ATA Images

Poznati srpski glumac Miloš Biković (33) dobio je rusko državljanstvo, saopšteno je na zvaničnom portalu za pravne informacije Rusije.

"Dati državljanstvo Rusije sledećim licima:… Biković Milošu, rođenom 13. januara 1988. godine u Srbiji", navodi se u ukazu koji je potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Više od 7 godina aktivno učestvujem u kulturnom životu Rusije. Za mene je to blagoslov i istočnik sreće. Zahvalan sam! Od prvog dana osećam se prihvaćenim u svim sferama društva, a sada je to i zvanično potpisano od strane predsednika. Za mene je to velika čast! Nastaviću da radim na zbližavanju naših naroda kroz kulturu - rekao je Biković ovim povodom.

Podsetimo, Biković je nedavno izabran za najpopularnijeg glumca u Rusiji u 2020. godini, na listi ruskog sajta kino.mail.ru, inače najvećoj bazi podataka za filmove i serije u Rusiji, nešto nalik IMDB-u.

Hvala Rusijo! Popularnost ne govori uvek o kvalitetu, ali ukazuje na to da je gledalac stupio u kontakt sa glumcem - napisao je Biković na ruskom jeziku u svojoj objavi na Tviteru.

Putin je, podsetimo, 2018. godine odlikovao Miloša Bikovića, uručivši mu na ceremoniji održanoj u Velikom kremaljskom dvoru rusku državnu nagradu, Medalju Puškina. Nakon što rukovao sa Putinom, Biković se zahvalio i održao govor na ruskom jeziku.

Inače, Medalja Puškina, koju je dobio Biković, ustanovljena je kao nagrada 1999. godine i dodelju se za zasluge u oblasti kulture, prosvetiteljstva, književnosti i umetnosti. Miloš već nekoliko godina živi na relaciji Srbija- Rusija, gde je snimio brojne filmove, između ostalog i ostvarenje "Sunčani udar" reditelja Nikite Mihalkova.

Bikovićev film najgledanija komedija u istoriji ruske kinematografije

Kako je objavljeno početkom 2020. godine, film "Sluga" zvanično je najgledanija komedija u istoriji ruske kinematografije.

Reč je o filmu koji je za samo jedan dan zaradio vrtoglava tri miliona evra!

Biković u ovom ostvarenju glumi glavnog junaka Grigorija „Grišu“, rođenog u bogataškoj porodici. Mladi Griša je toliko ušuškan u svom lagodnom životu da misli da je „iznad zakona“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija Milanovic

    24. februar 2021 | 14:45

    Svaka cast!!! SAMO TAKO NASTAVI. MOMAK ZA PRIMER MLADJOJ GENERACIJI!!!

  • nikolas

    24. februar 2021 | 15:05

    TO JE VELIKI USPEH NASEG MLADOG GLUMCA I ZELIM MU SVAKO DOBRO U DIVNOJ MOSKVI -NASOJ BRATSKOJ RUSIJI !!!

  • Vuk

    24. februar 2021 | 16:20

    Bravo sine Miloše!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA