Žive skromno i ne traže ničiju pomoć: Evo kako izgleda kuća male Biljane iz "Dare iz Jasenovca"

Biljana je iz sela Sefrlije, a njen porodični dom pun je ljubavi

  • 7
Biljana Čekić

Biljana Čekić "Dara iz Jasenovca", Foto: Branimir Milovanović, Printskrin:RTS

Glavnu ulogu Dare u filmu “Dara iz Jasenovca” igra trinaestogodišnja Biljana Čekić (13), koja je oduševila gledaoce. Talentovana tinejdžerka izabrana je među 2.000 dece, a njen život pre ovog projekta, ali i nakon, je život skromnog i dragog deteta, koje odrasta na selu.

Naime, Biljana je iz sela Sefrlije, a njen porodični dom pun je ljubavi. Iako je maestralno odigrala ulogu u velikom filmskom ostvarenju, Bilja nije zapostavila svoje obaveze, vredno uči i pohađa osmi razred osnovne škole.

Biljana živi sa ocem Radovanom, bratom, starijom sestrom, bakom i dedom u mestu koje je na deset kilometara udaljeno od Kozarske Dubice.

Na ulasku u selo vidi se nekoliko kuća, a Biljanin dom ispunjen je ikonama i porodičnom toplinom. Otac, baka i deka pružaju joj veliku ljubav i podršku, a njen uspeh na ponos je, ne samo porodici, već svim meštanima Sefrlije.

Kako izgleda selo i dom u kojem živi mala Biljana, pogledajte u galeriji:

Kako je njen otac za medije već rekao, žive skromno, ali nisu socijalni slučaj i ne traže pomoć ni od koga. Ipak, istakao je da su, ono što je potrebno, dobili od Milorada Dodika

Zajedno sa svojom kćerkom Biljanom i ostalom decom glumcima bio sam kod gospodina Dodika, koji nas je ugostio na najlepši način i pružio svaku pomoć, i materijalnu i moralnu. Tad nam je rečeno da su nam njegova i vrata institucija Republike Srpske uvek otvorena vrata i hvala im na tome - rekao je Čekić.

Iako nikome nije jasno kako je tako mlada glumica maestralno dočarala lik Dare, njen otac Radovan otkrio je da je njihova porodica prošla kroz horor logora u Jasenovcu.

On je objasnio da je njegova baka sa još devetoro rođaka bila u koloni za Jasenovac i da je ona preživela, ali, ostali nisu.

Zbog toga mi je drago što je film snimljen i što je moja ćerka iznela glavnu ulogu - istakao je Biljanin otac za medije.

Takođe, Radovan je otkrio da je i sama Bilja prošla kroz teške životne trenutke, iako ima tek 13 godina. Kako je naveo, malu glumicu majka je napustila pre šest godina, te je otac sam odgaja.

- Sam se brinem o deci. To je istina. Borim se koliko mogu, ali ima boga koji sve vidi - kaže Radovan.

Ljubazno zahvaljujemo kolegama sa RTRS koji su nam ustupili materijal.

Video: Patrijarh Porfirije o filmu Dara iz Jasenovca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djani

    24. februar 2021 | 19:01

    Mala bilja ima da uspe u zivotu u to sam siguran sto posto. I ja joj to zelim od srca, ne samo njoj nege celoj njenoj porodici da su zivi i zdravi sto godina.

  • Luks

    25. februar 2021 | 08:15

    Ako bude tako nastavila uspeh je njen srecno biljo daro

  • Umoran od svega

    24. februar 2021 | 18:38

    Videh samo ugaonu garnituru..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA