"Agonija je trajala satima. Nisam mogla da se javim, da to čujem, najgori košmar je postao istina"

- On svakako ostaje da živi, ne samo kroz pesme nego kroz lik i delo, i kroz nas koji ga volimo, decu, unuke, prijatelje, kumove… - rekla je Goca

  • 6
Saban, Goca Saulic

Foto: A. Nalbantjan, Telegraf

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je pre dve godine, 17. februara, u saobraćajnoj nesreći, a njegova udovica Gordana Šaulić tog kobnog jutra predosetila je da nešto nije u redu.

- Već u sedam ujutru počela sam da ga zovem da vidim da li je krenuo na aerodrom. Nije se javljao ni on ni Sloba, koji je bio sa njim, Mirsadov broj nisam imala. Onda me je uhvatila panika. Besomučno sam vrtela sve moguće brojeve, na kraju se Sloba javio iz bolnice, ali nije znao da mi kaže gde je Šaban ni šta je sa njim - rekla je Goca.

- Agonija je trajala čini mi se satima, dok na kraju prijatelj koji živi u Nemačkoj nije saznao, javio je Ildi, a Ilda je mene zvala. Kad sam videla broj, nisam mogla da dignem slušalicu, nisam mogla da čujem to što ima da mi kaže, slušalicu je podigla žena koja radi kod nas. Njen izraz lica mi je rekao da je moj najgori košmar postao istina - ispričala je Šabanova udovica.

Iza Šabana su ostala dva neobjavljena albuma, a Goca je otkrila da je u planu legat, knjiga, a doumentarac o kralju narodne muzike je već počeo da radi.

- Oni su već spremni, kad će biti i da li će biti… Ima mnogo pesama za druge ljude, neke je pesme dao pevačima još za života, na njima je kada će ih objaviti. Postoji puno planova, svakako ću se pozabaviti njegovim legatom, piše se knjiga, dokumentarac je počeo da se radi, nadam se da ćemo imati snage da ga privedemo kraju - rekla je Goca za Objektiv.

- Još prošle godine u septembru planiran je koncert Šabanu u čast u Bugarskoj, u istoj areni u kojoj je pevao, ali zbog ove epidemiološke situacije to je odloženo za neko drugo vreme. On svakako ostaje da živi, ne samo kroz pesme nego kroz lik i delo, i kroz nas koji ga volimo, decu, unuke, prijatelje, kumove… - zaključila je ona.

Podsetimo, Šaban je 16. februara 2019. godine imao nastup u klubu Farinda u Bilefeldu. Nekoliko sati posle nastupa, 17. februara ujutru, tragično je stradao Šaban, kao i njegov klavijaturista Mirsad Kerić.

Sabraćajnu nesreću, u kojoj su Šaban i Mirsad izgubili život, izazvao je Nemac, turskih korena, Alsin Levent (36) koji je optužen za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje telesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju te vožnju bez vozačke dozvole.

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu "mazda 6" izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

Okružni sud u Giterslou je početkom 2020. otkazao prvo ročište, zbog pandemije, a prema navodima Okružnog suda, Levant je priznao krivicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA