≫ 

Valentinu napali zbog pesme o Kosovu, ona "na suvo" oduvala još jednu: "Ne damo te, zemljo Dušanova"

Devojka je svojim glasom pridobila brojne simpatije, a sada je izborom pesme još jednom oduševila svoje pratioce, koji su sve komentarisali

  • 18

Mlada srpska pevačica Valentina Kuzmanović (19) raspametila je žiri Zvezda Granda kada je na takmičenju otpevala pesmu "Veseli se srpski rode", koju u originalu izvodi Danica Crnogorčević, a sada je zapevala još jednu.

Naime, mlada devojka je sada uz pomoć pratećeg vokala Pavlović Tijane otpevala pesmu "Sini jarko sunce sa Kosova", a video snimak u kom pevaju bez muzike objavila je na društvenoj mreži Instagram.

Devojka je svojim glasom pridobila brojne simpatije, a sada je još jednom oduševila svoje pratioce, koji su komentarisali njeno pevanje.

"Ma bravo bre devojke!", "Svaki put kad cujem ovu pesmu se naježim", "Svaka čast za izvođenje pesme, predivno", "Ponos srpskog roda i naroda, svaka čast devojke", "Za ponos rodu pravoslavnom", glasili su samo neki od pozitivn ih komentara na Instagramu.

Video snimak je za nekoliko sati pogledan više od 58,000 puta, a Valentinu na Instagramu već prati 30,000 pratilaca. Inače, Kuzmanovićeva je nedavno odgovorila na negativne komentare nakon njenog nastupa u Zvezdama Granda, pošto je nekima zasmetalo što je u takmičenju pevala srpsku pesmu.

- Dragi moji, evo konačno da se i ja oglasim nakon mog nastupa u Zvezdama Granda. Čekala sam da se malo smire strasti i da spadne čitava ova euforija. Hvala vam od srca na predivnim komentarima podrške i čestitkama. Stiglo mi je više stotina poruka i zaista se trudim svima da odgovorim. Hvala i na divnim video snimcima. Jednostavno vam ne mogu opisati koliko sam srećna i ponosna - počela je Valentina.

- Što se tiče pesme "Veseli se srpski rode", žao mi je što su pojedini pesmu doživeli kao provokaciju i kao nekakvo potpirivanje nacionalizma jer je to jedna velika neistina. Pesma je isključivo patriotska, što znači da poziva na ljubav prema domovini i svom narodu. Nastala je u jednom teškom periodu za Crnu Goru kad se srpski narod borio da pravoslavne svetinje i pravoslavna vera odnesu pobedu nad politikom, što se, hvala Bogu, i dogodilo - nastavila je.

- Pogotovo mi nije jasno zašto bi ikome van Srbije smetalo da se srpska pesma peva u takmičenju koje je u Srbiji. Onda bi se bilo koja srpska etno pesma mogla doživeti kao provokacija. Zašto samo ova? Možda jer se pominju srpski rod, Kosovo i sl. Ne vidim zašto bi bilo zabranjeno spomenuti Kosovo, Obiliće, Nemanjiće itd. u Srbiji kad je to nešto čime srpski narod može samo da se ponosi. Ljudima koji se osećaju time prozvanim želim više ljubavi i duševnog mira u životu i da nauče da poštuju druge narode, a ne samo svoj.

- To je definicija onog negativnog nacionalizma. Nasuprot tome, patriota voli svoju zemlju i narod, a poštuje druge. Sve dok ne naučimo tako da se ponašamo, nećemo živeti u miru i slozi. Zatim, pesma pripada etno žanru, a etno, naročito kosovske pesme, meni su u duši i smatrala sam da ću njom uspeti da se predstavim u najboljem svetlu do sad i doprem do srca publike. Jednako mi je drago i što se nekako sudbonosno "namestilo" da se moj nastup emituje iste večeri kad i film "Dara iz Jasenovca", što je mojoj interpretaciji dalo jedan poseban značaj i težinu. Na taj način kao da su i sve žrtve Jasenovačkog logora progovorile kroz moj nastup. Možda sada, kada je istina u vidu filma, makar jedan njen delić, obišla narod, konačno mogu da počivaju u miru. Još jednom veliko HVALA svima - zaključila je ova mlada devojka.

Video: Kako su četiri Albanke sa Kosova postale najveće muzičke zvezde?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA