≫ 

Jelena na grob majke Divne donela ogromnog belog labuda na postolju od ljubičastog cveća

Zbog svoje čiste bele boje u mnogim delovima sveta labud je simbol svetlosti, čistoće, nevinosti, ljubavi

  • 12
jelena divna karleusa

Jelena i Divna / Foto: Instagram/karleusastar

Jelena Karleuša sa porodicom je otišla na grob njene majke Divne Karleuše, na drugu godišnjicu smrti nekadašnje radio-voditeljke.

Mesto gde Divna počiva već dve godine nije moglo da se vidi bez svežeg cveća, koje Jelena svake nedelje donosi i menja.

Na drugu godišnjicu smrti, spomenik je prekriven cvećem, a najupečatljiviji je labud napravljen od njega, dok je pod njim ljubičasto srce, takođe napravljeno od cveća.

Vidi se i veliko belo srce sa nekoliko crvenih ruža, te brojni buketi i korpe.

Inače, stari Sloveni verovali su da labud predstavlja dušu predaka, ali i božanske i demonske osobine. Zbog svoje čiste bele boje u mnogim delovima sveta labud je simbol svetlosti, čistoće, nevinosti, ljubavi.

U starom Egiptu, verovalo se da duše pokojnika labud odvodi na onaj svet, dok je u rimskoj mitologiji labud smatran za svetu pticu i povezivan je sa Venerom, boginjom ljubavi.

Podsetimo, Jelena je pre odlaska na groblje na Instagramu objavila majčinu nasmejanu fotografiju, ali tužnu poruku koju prenosimo u celosti.

"Samo zatvorim oči i tu si... čujem ti glas i sve bude ok. Volim te, ne brini...

25.01.1958.-03.03.2019 Divna

(Slika je nastala u bolnici VMA, fotografisala sam je prelepu i nasmejanu dok idemo da primi hemioterapiju. Dobila ih je bezbroj, uvek nasmejana i da niko ne vidi koliko joj je tesko... da ne vidim ja... Ko je poznavao Divnu zna da se rečima takva žena ne može opisati... a ovu sliku stavljam samo da bi ljudi videli koliko je lepa... moja ljubav, moj borac, moje sklonište od zla, moj mir... Svaki moj uspeh bio je zbog nje, da bude ponosna... i svaki će biti za nju)."

Podsetimo, Divna je preminula 3. marta 2019. godine, oko 12:30 časova, u svom domu u Beogradu.

Video: Karleuša obišla grob majke Divne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slobodan markovic

    3. mart 2021 | 14:37

    I treba da posecuje majcin grob,Divna Karleusa je bila jako cenjena kao voditelj, i bila prepoznatljivog glasa, nek pociva u miru, i bila je dobar covek.Bez obzira na Jelenu kakva je takva je, sto se estrade tice, ali kad je u kuci samo Jelena K arleusa, sigurno je dobra majka i dobar covek, ali kad se svetla pozornice upale onda TAJFUN Jelena Karleusa krece, steta sto je tako arogantna , ali takva su pravila estradnog miljea,izgleda kako bilo da bilo ona tera svoje i opstaje.

  • momci

    3. mart 2021 | 16:37

    Dokle vise o njoj, koga to interesuje kad ide na Groblje, i mi imamo mrtve i mi idemo na Groblje i nikog to sem familije ne interesuje, ovo je samo njena promocija 👎😭😭

  • Jovana

    3. mart 2021 | 16:42

    Zato nam i jeste tako kako je što su ovakve osobe "zvezde".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA