≫ 

Potresne reči Slađane Milošević o Sanji: On pripada mom životu

- Ovo je preveliki šok za mene - rekla je umetnica

  • 1
Sanja Ilić, Slađana Milošević Sanja Ilić, Slađana Milošević, Foto-montaža: ATA Images

Muzičar i frontmen grupe "Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić preminuo je danas u 70. godini od posledica korona virusa. Umetnica Slađana Milošević, čiji je najveći hit "Princeza" komponovao upravo Ilić, kaže da je šokirana od kako je primila tužnu vest.

- Bio je moj najbliži saradnik. On je čovek koji pripada mom životu i na profesionalan i na prijateljski način. Ovo je preveliki šok za mene - rekla je Miloševićeva za Nova.rs.

Ilić je rođen u Beogradu 27. marta 1951. godine, a osim toga što je bio uspešan kompozitor, po obrazovanju je bio arhitekta.

Kao mladić je nastupao u grupi „Vragolani”, a zatim u grupi „San”.

Njegova pesma "Halo, halo" u izvođenju grupe „Aske” predstavljala je Jugoslaviju na takmičenju za pesmu Evrovizije 1982. godine.

Dve godine kasnije, Dado Topić i Slađana Milošević sa velikim uspehom snimaju njegovu kompoziciju "Princeza" koja je postala i ostala hit.

Ilić je svojevremeno otkrio kakva se nepravda dogodila, kada je pesma "Princeza" u pitanju. 

Grupu „Balkanika” osnovao je 1998. godine, sa kojom organizuje i prvi koncert u junu 2000. godine. Sa „Balkanikom” je nastupao na koncertima širom sveta, sa kojom je i 2018. godine predstavljao Srbiju na takmičenju za pesmu Evrovizije 2018. godine.

Sa pesmom "Nova deca", grupa je ušla u finale takmičenja u Lisabonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA