Nakon smrti Zlate Petković, Sanja je zavoleo nju: "Čuo sam njen predivan glas, to je bilo presudno"

Iako je mislio da nikada više neće naći ljubav, život ga je demantovao

  • 4
Sanja Ilić

Sanja Ilić, Tatjana Karajanov, Foto: ATA Images

Muzičar, kompozitor i frontmen grupe "Balkanika", Aleksandar Sanja Ilić, preminuo je u 70. godini od posledica korona virusa u Zemunskoj bolnici.

Poznati kompozitor je pre deset godina postao udovac kada je njegova supruga, čuvena diva stare Jugoslavije, glumica Zlata Petković umrla u 58. godini života od moždanog udara.

Iako je mislio da nikada više neće naći ljubav, život ga je demantovao. Oženio se 1. oktobra 2016. godine Tatjanom Karajanov. 

On je jednom prilikom otkrio kako je upoznao Tatjanu i kako je znao da je ona "prava".

- Upoznao sam je na promociji jedne knjige i čuo njen predivan glas. Mislim da je to bilo presudno. Od tada je u mom životu sve bilo drugačije. Nisam se nadao da ću nakon gubitka Zlate ikada više pronaći srodnu dušu, ali život me je iznenadio. Tatjana je iz Novog Sada, ali sada, naravno, živi sa mnom u Beogradu. Bavi se i muzikoterapijom, peva i komponuje, i sa duetom "Hilia" drži koncerte meditativne muzike. Njen glas će se uskoro čuti u dopunjenom izdanju "Team Songa“ za "Air Srbiju“ - rekao je tada muzičar.

Njih dvoje su jedno drugom rekli "da" u Sabornoj crkvi u Beogradu, a onda su za članove porodice i najbliže prijatelje organizovali žurku za pamćenje na jednom splavu.

Sa glumicom Zlatom Petković u braku je bio 30 godina do njene smrti. Umrla je u Beogradu 3. decembra 2012. godine u 58. godini, sedam dana pošto je doživela moždani udar.

Ilić je rođen u Beogradu 27. marta 1951. godine, a osim toga što je bio uspešan kompozitor, po obrazovanju je bio arhitekta.

Kao mladić je nastupao u grupi „Vragolani”, a zatim u grupi „San”.

Njegova pesma "Halo, halo" u izvođenju grupe „Aske” predstavljala je Jugoslaviju na takmičenju za pesmu Evrovizije 1982. godine.

Dve godine kasnije, Dado Topić i Slađana Milošević sa velikim uspehom snimaju njegovu kompoziciju "Princeza" koja je postala i ostala hit.

Ilić je svojevremeno otkrio kakva se nepravda dogodila, kada je pesma "Princeza" u pitanju. 

Grupu „Balkanika” osnovao je 1998. godine, sa kojom organizuje i prvi koncert u junu 2000. godine. Sa „Balkanikom” je nastupao na koncertima širom sveta, sa kojom je i 2018. godine predstavljao Srbiju na takmičenju za pesmu Evrovizije 2018. godine.

Sa pesmom "Nova deca", grupa je ušla u finale takmičenja u Lisabonu.

Video: Preminuo osnivač grupe Balkanika, Aleksandar Sanja Ilić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA