Posmrtni ostaci Bate Živojinovića biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana, evo gde će počivati

Sin Miljko je planirao da organizuje premeštenja tela pokojnog oca iz Aleje zaslužnih građana, ali kaže da "korona ne da da se oko otvori"

  • 13
Velimir Bata Živojinović Velimir Bata Živojinović, Foto: ATA Images

Miljko Živojinović, sin Velimira Bate Živojinovića, sa setom je govorio o svom pokojnom ocu i uspomenama koje ga vežu za roditelje, a potom otkrio da planira da očevo telo premesti u Koraćicu gde će počivati pored svoje supruge.

- Bata i Lula su otišli 2016. i 2019. godine, ali su ostali zauvek uz nas. I sestra Jelena i ja to osećamo iako živimo razdvojeni, na različitim meridijanima sveta - započeo je on.

Razgovor sa Miljkom vođen je u porodičnom stanu Živojinovića, gde su Bata i Lula su živeli celog života. Miljko je ovom prilikom priznao da se nije usudio ni da pomeri nameštaj kako su ga roditelji razmestili, kako kaže, da slučajno neka uspomena na njih ne nestane.

Za nekoliko meseci koliko je u Beogradu Miljko je planirao da organizuje premeštenja tela pokojnog oca iz Aleje zaslužnih građana u Koraćicu kraj majke, ali kaže da "korona ne da da se oko otvori".

- Sigurno ćemo preneti posmrtne ostatke oca uz Lulu koju je Bata beskrajno voleo, čim se skinu maske. Nećemo to da radimo pod ovim uslovima jer ne bi bilo dostojno njegovog života i dela - naglasio je on za "Novosti".

Video: Lopovi ukrali spomen ploču Bate Živojinovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žile

    21. mart 2021 | 14:38

    Bati tamo i jeste mesto, ali mnogima drigim nije. Aleja više nije Aleja. Ja bih isto preneo oca.

  • Vodolijax

    21. mart 2021 | 15:25

    E to je bio glumac .......ovi današnji umislili da su članovi SANU.......

  • Jagodinka Simonović

    21. mart 2021 | 14:08

    Tako i treba. Ne razumem ni poentu Aleje zaslužnih građana, ni velikana. Samo da iskoči iz groba ko je sahranjen pored njega. Neko kome su davali bašiš tako što su pljunuli novčanicu pa zalepili na čelo. Tuga, čime, jad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA