≫ 

Vlaste se žena odrekla dok je bio na Golom otoku: "Nisam hteo da joj oprostim, izdala me je"

- Na moju su ženu tih godina vršili pritisak da me se odrekne. I odrekla me se. Ali me je i čekala, misleći da ću razumeti i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali - rekao je nedavno čuveni srpski glumac koji je sinoć preminuo

  • 4
Vlasta Velisavljević

Vlasta Velisavljević; Foto: ATA Images

Glumac Vlasta Velisavljević (1926-2021) preminuo je noćas, 23. na 24. mart, u 95. godini. Čuveni glumac bio je hospitalizovan zbog korona virusa i smešten na bolničko lečenje zbog komplikacija.

Kako je potvrđeno za Telegraf.rs, Vlasta je preminuo noćas u 2:30 u KBC Dragiša Mišović.

Rođen je 28. jula 1926. godine u Beogradu. Na sceni je proveo više od 70 godina, a za to vreme ostvario je više od 350 uloga, zato ga mnogi smatraju srpskom glumačkom legendom. Za svoji rad dobio je brojna priznanja, a poslednje, i njemu najdraže, jeste to što je proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Velisavljević je inače zaglavio u nacističkom logoru u Nemačkoj, iz kojeg je, nekim čudom, uspeo da pobegne 1944.

- Tri sam bio tamo godine. Ipak, bio sam u grupi zatvorenika koja nije ispaštala kao one prethodne, koje su uhapšene prvih meseci nakon Rezolucije Informbiroa 1948. Ali ne bih o tome dalje govorio. Teško je, znate…- rekao je Vlasta za portal "Luftika".

- Na moju su ženu tih godina vršili pritisak da me se odrekne. I odrekla me se. Ali me je i čekala, misleći da ću razumeti i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali. Kako da nastavimo? To ne može. Ako vas neko u najtežem trenutku izda, ako vas se odrekne, onda ne vredi, gotovo je! Nisam hteo da joj oprostim - dodao je Vlasta.

- Ranko Petković je umro, njegova žena nije htela da ga se odrekne i odmah su je s malim detetom izbacili iz stana. Ali je izdržala. U Mostaru sam kasnije upoznao gospođu koja je bila šef krojačnice tamošnjeg pozorišta i koja, uprkos svemu, takođe nije htela da se odrekne muža golootočanina. Hoću da kažem da se moglo, ali… - rekao je Vlasta Velisavljević u nedavnom intervjuu.

Video: Otišao je Vlasta Velisavljević: Čuveni glumac preminuo je u 94. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • valjevac

    24. mart 2021 | 10:31

    Meni veoma drag čovek. Večna mu slava.

  • Aleksandar

    24. mart 2021 | 10:47

    Neka mu je večna slava i hvala! Ovo balavaca što se vucaraju po stotinama serija se isto zovu glumci.... Bože sačuvaj i sakloni!

  • Marija

    24. mart 2021 | 11:43

    Zbogom, predivni Vlasta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA