Milanče iz "Otvorenih vrata" se zamonašio pre 25 godina: Uključio se u program i neprepoznatljiv je

- Nikada nisam zažalio ili da sam se pokajao što sam postao monah - rekao je Lupulović jednom prilikom

  • 4
Rastko Lupoulović

Printskin: Youtube/Драгана Милосављевић Јовановић

Glumac Rastko Lupulović (47), poznat po ulozi Milančeta u serii "Otvorena vrata", zamonašio se pre 25 godina i uzeo ime Ilarion, a danas, 7. aprila, uključio se u "Dnevnik" na RTS-u.

Lupulović se uključio u program iz manastira Draganac, koji se nalazi nedaleko od Gnjilana u Kosovskom pomoravlju, u kom je iguman, a verujemo da ga mnogi nisu prepoznali, jer izgleda potpuno drugačije od perioda u kom je tumačio lik Milančeta.

Lupulović je rođen u Beogradu, a ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman", seriji "Otvorena vrata", dok ga obožavaoci pozorišta pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru "Zoran Radmilović" koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Završio je Fakultet dramskih umetnosti i bio jedan od vodećih glumaca svoje generacije. Nije bio dobar samo pred kamerama, već i u pozorištu, gde se zatekao sasvim slučajno, kada ga je drugarica odvukla u Omladinsko pozorište "Dadov".

Tada je Rastko imao dugu kosu, kožnu jaknu i vodio potpuno drugačiji stil života. Za igumana manastira Draganac postavljen je 2013. godine.

- Nikada nisam zažalio ili da sam se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave prave slobode… Ljubav i sloboda je ono nešto za čim sam ja krenuo - rekao je Lupulović pre nekoliko godina u emisiji "Eksploziv".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    8. april 2021 | 08:15

    Iguman Ilarion je neko na koga trebaju da se ugledaju mnoga svestena lica u Srbiji, pravi predstavnik Pravoslavlja i pravi Bozji sluga. Ko je bio u prisustvu ovog coveka zna o cemu pricam

  • Kasna jesen

    8. april 2021 | 05:32

    Nasao svoj mir

  • .

    8. april 2021 | 10:05

    Njegov izbor,ili poziv....?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA