≫ 

Merima Isaković tvrdi da ju je Branislav Lečić seksualno zlostavljao kad je imala 18 godina

Čuvena glumica, a danas uspešni psiholog prvi put posle 43 godine odlučila je da iznese ove tvrdnje

  • 30
Branislav Lečić Branislav Lečić / Foto: ATA Images

Merima Isaković (62), jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda Jugoslavije, tvrdi da ju je 1976. godine zlostavljao Branislav Lečić, prenosi Nedeljnik.

Znamo je kao "Jovanu Lukinu", a imala bi zasigurno još briljantnih uloga, da sa 21 godinom nije doživela tešku saobraćajnu nesreću.

Posle završenih doktorskih studija iz psihologije i magistarskih studija iz kliničke psihologije, sada živi i radi u Australiji, blizu Brizbejna, kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog. Fokusirana je na oblast traume, pomaže onima koji su je preživeli da povrate osećaj samopoštovanja, volje i sposobnosti za život dostojan življenja.

Čuvena glumica, a danas uspešni psiholog prvi put posle 43 godine odlučila je da otvori dušu u tekstu za novi Nedeljnik.

Ovo su kratki izvodi iz njenog svedočanstva o užasnom iskustvu koje je doživela kao studentkinja glume.

"Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše…"

"Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta."

"Opraštam ti", rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. "Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo. Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja…".

Glumica je najpre podsetila na tragediju vezanu za seksualno nasilje koja se dogodila sedam godina pre nego što je slučaj Lečića odjeknuo u javnosti.

- Tragedija je buknula kada je 26. jula 2014. godine petnaestogodišnja Tijana Jurić silovana, brutalno mučena i ubijena. Osim osude monstruoznog ubice, nije dovoljno učinjeno ni tad, a ni pre toga da se pomogne žrtvama najstravičnijeg nasilja, kao ni njihovim roditeljima, da se probudi svest u javnosti, da se organizuje stručna pomoć. Nedavno je otkriveno da je učitelj glume Mika Aleksić, držao školu glume u kojoj je seksualno i mentalno zlostavljao učenike. Sada se eto, mlada glumica, Danijela Štejnfeld, odlučila na očajnički potez izlaganja svog dramatičnog iskustva, ne bi li spasila decu koja su pozvana da iz Aleksićeve tragične škole glume pređu u ruke drugog nasilnika - rekla je Isakovićeva.

- Verujem da je ovo bila zastrašujuća vizija Danijele Štajnfeld, a da je njena ispovest njen iskreni motiv da spreči dalja silovanja. Nije prvi put da čujem o nasilnim postupcima Branislava Lečića. Ja to ponašanje znam. Volela bih da mogu da verujem da je ovo poslednji put - rekla je Merima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mark

    8. april 2021 | 10:26

    Hahahahahahahahahaha pa ovo postaje hit, posle 43 godine da se oglasi a pritom uspesan psiholog

  • Dragoje

    8. april 2021 | 10:37

    Ma da, evo i mene je zlostavljao kada sam imao 68 godina. Sada mi je 82.

  • Lord

    8. april 2021 | 10:45

    Muka mi bre vise od ovih "glumica" sto imaju kasno paljenje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA