≫ 

Sahranjen veliki Tozovac: Na večni počinak ispraćen uz zvuke svojih legendarnih hitova

Više desetina ljudi oprostilo se na Novom groblju od "najvećeg među velikima", kako su rekli njegovi prijatelji

  • 11
Predrag Živković Tozovac, komemoracija Predrag Živković Tozovac / Foto: Nikola Tomić

Legendarni jugoslovenski i srpski pevač Predrag Živković Tozovac sahranjen je u 15:05 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Tozovac je na večni počinak ispraćen dok je Aleksandar Sofronijević na harmonici, i u pratnji violina svirao "Violino, ne sviraj", a potom i "Ljubavi moja, tugo".

Tozovčeva supruga Mima sve vreme je jecala, dok je u rukama držala njegovu sliku.

Pored nje je bila porodica, ali i Merima Njegomir i Lepa Lukić.

Prijatelji i porodica već su pre 14 časova stigli na Novo groblje, gde je Tozovčev kovčeg položen pred kapelom, a fotografija koju je porodica izabrala kao oproštajnu je jedna od onih koja opisuje muzičara u najlepšem svetlu - nasmejanog sa harmonikom u ruci dok peva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je venac, pošto je zbog obaveza bio sprečen da dođe.

Od poznatih ličnosti na sahranu su došli ministar Nikola Selaković, Neda Ukraden, Merima Njegomir, Lepa Lukić, Aco Pejović, Cakana sa suprugom, Era Ojdanić, Toma Panters...

Govor je pred kapelom održala Merima, kojoj je Tozovac bio kum.

Istakla je koliko joj je pomogao, te da joj je tokom čitave karijere bio najsnažniji vetar u leđa.

Mima je svom suprugu za poslednji pozdrav donela venac u obliku srca od crvenih ruža, a dirljivo je i to što je oko krsta vezan Zvezdin šal.

Nekoliko sati ranije, održana je je komemoracija u čast legendarnog Predraga Živkovića Tozovca, u beogradskoj Kombank dvorani. Dragiša Golubović, predsednik SEMUS-a, prvi je održao govor.

Ljubiša Pavković, čuveni harmonikaš i veliki prijatelj pokojnog Tozovca, sledeći je održao emotivan govor o pokojnom velikanu.

- Dragi i voljeni kume, saputniče, govoriću jezikom tvoje majke Budimke koju si prerano izgubio. Bio si i ostao do kraja života čovek radosti, ljubavi, pesme. Tvoja duša je beskrajno čista. Nikada u mom nemirnom životu nisam upoznao takvu ljudsku gromadu. Voleo si život više od svih nas. Čekali smo zore, kako Dobrica Erić kaže, tamo gde Dunav grli Savu, nizvodno od Ade Ciganlije - rekao je, između ostalog, Ljubiša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA