≫ 

Italijani ulažu milione u kompaniju u Srbiji: Evo kakve veze sa tim ima Miloš Biković

"Iervolino Studios" podržava razvoj animacije i filma u Srbiji kroz saradnju sa obrazovnim sektorom, podržavajući industrijske inicijative i ulažući u obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih

  • 2
Miloš Biković, Beogradsko dramsko pozorište , Kad su cvetale tikve, glumačka ekipa

Foto: ATA images

Italijanska kompanija za filmsku i televizijsku produkciju "Iervolino Entertainment", koju je osnovao producent Andrea Iervolino i u suvlasništvu je sa Monikom Bakardi, planira da uloži 100 miliona evra u proizvodnju animiranog sadržaja, uz dodatnih 8,5 miliona evra u svoju novu filijalu za proizvodnju u Srbiji.

Srpski ogranak kompanije trenutno zapošljava više od 70 profesionalaca, od scenarista preko urednika do kompozitora, a planirano je da se taj broj poveća do čak 600. "Iervolino Studios" takođe je sklopio koprodukcijsko partnerstvo za animirani sadržaj sa beogradskim "Archangel Digital Studios", čiji je osnivač Miloš Biković.

Firma "Iervolino Studios", koja se sastoji od dve ustanove smeštene u Beogradu i Novom Sadu, izradiće animirane projekte za globalno tržište, među njima i kratku animiranu seriju "Puffins" (Morski papagaji), s glasovnim talentom Džonija Depa.

U produkciji Iervolina i Bakardi, radi se o animiranoj seriji sa kratkim sadržajem, koja se sastoji od 250 petominutnih epizoda trenutno dostupnih na Amazon Primeu i Apple TV-u, prvi put na mobilnom uređaju.

Poput animirane serije ove kompanije "Arktički prijatelji", "Puffins" je izdanje animiranog filma "Arktički psi" iz 2019., u kojem su učestvovali Džeremi Rener, Džon Čelsi, Anđelika Hjuston, Hajdi Klum, Alek Boldvin i Džejms Franko. "Puffins" ponovo povezuju Depa i "Iervolino Entertainment", nakon što je glumac učestvovao u epskoj drami Čira Gvere iz 2020. "Čekajući Barbare", u kojoj su glumili i Mark Rajlans i Robert Patinson.

- S obzirom na to da potražnja za animiranim sadržajem doseže nove visine na globalnom nivou, potreba za iskusnim animatorima i animacijskim sadržajima takođe raste, a mi sada nudimo neverovatno rešenje u "Iervolino Studios" - rekao je Iervolino.

- Animacijski rad moja je strast već dugi niz godina i ponosan sam što sam ostvario novu viziju s našim partnerima u Srbiji, koji su najbolji saradnici u klasi u svakom pogledu - dodao je.

"Iervolino Studios" podržava razvoj animacije i filma u Srbiji kroz saradnju sa obrazovnim sektorom, podržavajući industrijske inicijative i ulažući u obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih.

- Posebno mi je drago što mogu edukovati i osposobiti sledeću generaciju animatora - dodao je Iervolino, piše "Variety".

Video: Biković pokazao život na ivici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    9. april 2021 | 22:53

    С ко је од глумаца био Тозовцу на сахрани Где је саша поповић фахрета лукас А утркивали су се кад је џеј умро На шта спаде Србија Између земље и неба изабрала је подземље

  • Rea

    10. april 2021 | 10:34

    Zabari bacali bombe n.a. srbiju a ti saradjujes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA