≫ 

Milena Radulović iskreno o traumama: Otkrila zašto sa roditeljima nije podelila ono šta je proživela

- Ako ne kažeš u tom trenutku kad se to dogodi, nego prođe pola godine, godinu dana, ti razmišljaš: "Pa mene niko iz toga neće izvući, to se sve desilo i završilo se, a kako će moji roditelji sada da žive?" - rekla je Radulovićeva

  • 22
Milena Radulović

Printskrin: Nova S

Mlada i uspešna glumica Milena Radulović koja je optužila profesora i vlasnika škole glume Miroslava Miku Alekića da ju je silovao gostovala je u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na "Novoj S", gde je govorila onome kroz šta je prošla.

- Nisam mogla ni da zamislim, kada sam odlučila da moja prijava ne bude anonimna, već potpisana imenom i prezimenom, da će se dogoditi ovakva revolucija. To, nažalost, govori da je toliko dubunski prisutno u našem društu, to seksualno nasilje. To izgleda kao neka potpuno nova potegnuta tema, a to što je moj iskaz proizveo govori da je ona prosto tu sve vreme - rekla je Milena.

- Teško je govoriti o ovoj temi, jer to nije nešto na šta vas roditelji upozore, jer se ovo dešava od strane vrlo bliske osobe, a to mogu biti i najbliži članovi naše porodice. Zlostavljači to pripremaju jer su svesni šta će uraditi, i onda je jako teško da shvatimo koliko je to strašno. Strašnije je da se suočimo s tim nego s nekim manijakom koji izleti i napadne vas. Društvo je bilo suštinski spremno za ovu temu, što je nešto što me je jako obradovalo - ispričala je glumica.

- Cela stvar je u tome je kako sam ja došla do te hrabrosti, a to je bilo psihoterapijom jer čovek mora da prizna sebi problem i suoči se s tim. Zato je bitno da svi shvate da moraju da rade s stručnim licem. Došla sam u fazu kada me te stvari ne povređuju... Ljudi kad govore nešto negtivno mislim da to govore iz neznanja jer gledaju da to tako mora biti, kao i mi sada. Meni je psiholog rekao da donesem slike iz tog perioda da bih shvatila da to nije ova osoba sa kojom sada ja živim...- ispričala je Milena.

Voditelj Ivan Ivanović pitao je Milenu da li postoji način da se devojke ohrabre da podele sa svojom porodicom kroz šta su prošle i šta je nju sprečilo u tome, "da li strah šta će tata da uradi ili je stid dominantan osećaj zajedno sa strahom".

- Tip sam koji sa roditeljima sve deli i priča. Jako je teško definisati to u jednoj rečenici, to su razne faze, mogu da kažem zašto oni to sigurno ne primete, jer je to taj uzrast tinejdžerski kada se to dogodi, tebi je drama jer ti je izašla bubuljica, drugarica ti je ne znam šta, neće tata da ti kupi štikle... Tada sam mislila da sam jedina osoba na svetu kojoj se to dešava, nikada nisam gledala film o tome, čula da neko o tome priča, nije me niko na tu upozorio i zaista sam imala osećaj da je to neka moja sudbina kleta, neki težak pakao koji mi se dogodio - ispričala je glumica.

- Kad prođe taj centralni deo pre svega misliš da će tata da ga ubije, a baš i ne bi da ti tata ide u zatvor, a svaki otac je u tom fazonu. To nije moj lični slučaj, to se tako pokazuje da su to sve modeli ponašanja koji su opšte poznati kad se govori o nekom problemu. Ako ne kažeš u tom trenutku kad se to dogodi, nego prođe pola godine, godinu dana, ti razmišljaš: "Pa mene niko iz toga neće izvući, to se sve desilo i završilo se, a kako će moji roditelji sada da žive?". U smislu kakav je to teret koji ćeš ti prebaciti i zauvek unesrećiti mamu i tatu, oni to nikada neće preboleti - rekla je Milena.

- Roditeljima sam rekla kada sam definitivno shvatila da ja moram nešto da uradim, da je prošlo vreme mog smaoizlečenja i ja sam već određeno vreme pokušavala da ohrabrim druge devojke, koje su mlađe od mene, i nisu prošle te faze, pa je teže servirati im nešto. Prosečno ćutanje žrtve treje po 15 godina i žene se tek suočavaju i bore sa tim kada, na primer, rode žensko dete... Užasno kasno dolaze ti procesi zato što su te traume toliko duboke u ličnosti i traju - ispričala je glumica.

- Sad smo svi dobili šansu da promenimo malo svet, upravo, za tvoje ćerke, moje, sve ćerke - zaključila je glumica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokas

    10. april 2021 | 02:06

    Sumnjiva kao faul na ivici sesnaestrca.

  • Ajoj

    10. april 2021 | 08:28

    Dosla kod Ivanovica...... Pametnom dosta......

  • Mihailović

    10. april 2021 | 06:45

    A strah za glumačku karijeru ne spominje...da nije toga napustila bi školu,nebi svesno išla na drugo,treće...silovanje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA