Dženan je pre samo mesec dana kod nas otpevao pesmu Simjanovića, zbog koje svi plačemo 43 godine

Čuveni kompozitor preminuo je danas, 11. aprila, od posledica korona virusa

  • 2
Dženan Lončarević, Zoran Simjanović Foto: A. Nalbantjan, ATA Images

Čuveni sprski kompozitor Zoran Simjanović prminuo je danas, 11. aprila, u 75. godini, a pre mesec dana Dženan Lončarević u našem studiju otpevao je njegovu pesmu.

Dženan je tada otpevao pesmu kojom se završava film "Boško Buha", "Nek nas sete", koja do današnjih dana nije prestala da izaziva buru emocija od kojih zastaje dah u grlu, a nastala je pre 43 godine.

Maestralnu muziku za film i pomenutu pesmu radio je Zoran Simajnović, a za numeru koju je Dženan otpevao u našem studiju tekst je napisao Duško Radović. Originalnu izvedbu "Nek nas sete" za film i seriju proslavio je Oliver Dragojević.

Podsetimo, Zoran je bio u bolnici prethodne dve nedelje gde se borio sa koronom, ali je, nažalost, preminuo od posledica korona virusa.

Simjanović je rođen 1946. u Beogradu, gde je kao dečak išao na časova klavira, a već kao tinejdžer počeo je da svira u sastavima "Siluete" i "Elipse", prvim beogradskim rokenrol grupama.

Nakon saradnje sa Zoranom Hristićem na muzici za film "Nemirni", prekida studije prava i upisuje Muzičku akademiju u Beogradu, navodi se u biografiji.

Komponovao je muziku za više od 60 igranih filmova i više od 50 televizijskih filmova i serija, isto toliko animiranih i kratkih filmova, kao i za više stotina reklamnih spotova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    11. april 2021 | 22:59

    Čovek otpeva bolje od Olivera Dragojevića (koji za tvoju informaciju peva u originalu), a ti o imenu.Evo ja mislim da je Dženan baš lepo muslimansko ime, a da je Dženan jako fin momak koji se lepo ponaša, lepo priča i uopšte lepo predstavlja svoj narod, kraj i na kraju svoju zemlju Srbiju.

  • Zeljko

    11. april 2021 | 18:08

    Lepo srpsko ime Dzenane...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA