Milić je pesmu "Sećaš li se Sanja" namenio drugom pevaču, a evo kako je dospela u ruke Zdravkoviću

- Tomo dragi, snimi i pevaj, ko ti brani, samo nemoj da piješ - prisetio se roker.

  • 1
Milić Vukašinović, Toma Zdravković Foto: Marko Todorović, Prinstkrin: Youtube

Poznati pevač i roker Milić Vukašinović, ispričao je kako je čuvena pesma "Sećas li se, Sanja", završila u rukama legendarnog pevača Tome Zdravkovića.

Naime, Milić se prisetio perioda kada je napisao pesmu koja je odmah postala hit što je i danas.

- Pesmu "Sećaš li se, Sanja" ja sam napisao za bosanskog pevača Semira Cerića Koketu. On je imao odličan glas, pesma je momentalno postala ogroman hit na lokalnom nivou, ali on nije imao želju da postane zvezda u celoj Jugoslaviji.

- Jednom prilikom oko pola dva ja se zapio i krenuo kući, kad me zove gazda jednog kafića gde je Toma Zdravković pevao. Kaže mi on da dođem tamo, tu je Toma, ali neće da peva, samo traži da mu puštamo Koketovu "Sanju". Ja sam jedva otišao tamo, bio sam mamuran - rekao je on, te dodao:

- Toma je još bio u nekim zavojima, tek je izašao iz bolnice, imao je operaciju neku. On poručio vino, pije, a pesma samo ide sa razglasa. Kaže mi on da je to najlepša narodna pesma koju je čuo u životu, da on to mora da peva. Ja mu kažem: "Tomo dragi, snimi i pevaj, ko ti brani, samo nemoj da piješ." I bolja je "Dotakao sam dno života", kažem mu ja, ali se on nije složio. I nemoj da menjaš aranžman, on je kakav je Bog hteo da bude. I šta ću, ja počeh onda sa njim da pijem. Tako je Toma proslavio pesmu koju sam napisao za drugog pevača - otkrio je Vukašinović za Kurir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA