≫ 

Holivudskom predatoru stižu nove optužbe u zatvoru, advokat traži odlaganje zbog lošeg zdravlja

Nova optužnica, koju je velika porota vratila 15. marta, sadrži istih 11 tačaka koje uključuju pet istih neimenovanih žena kao i prethodna krivična prijava protiv Veinštajna

  • 2
Harvey Weinstein, Harvi Vajnstajn

Harvi Vajnstajn; Foto: Tanjug/AP

Producent Harvi Vajnštajn (67) zbog seksualnog zlostavljanja osuđen je na 23 godine zatvora, a dok trenutno služi svoju kaznu holivudski moćnik dobija nove optužbe.

Tužitelji su, kako pišu američki mediji, na sudu u Los Anđelesu izložili slučajeve, a zatim bi trebalo da tražite izručenje Vajnstajna zbog suđenja u drugom gradu, a radi se o 11 tačka, uključujući silovanje i seksualni napad, u pet navodnih incidenata između 2004. i 2013. godine, što je najavljeno prošle godine.

Nova optužnica, koju je velika porota vratila 15. marta, sadrži istih 11 tačaka koje uključuju pet istih neimenovanih žena kao i prethodna krivična prijava protiv Vajnštajna, navodi osoba pod uslovom anonimnosti, jer je optužnica i dalje zapečaćena.

Pravni tim ozloglašenog holivudskog predatora navodno će tražiti da se odloži izručenje zbog narušenog zdravstvenog stanja njihovog klijenta i rizika za zdravlje zbog pandemije korona virusa.

- Moj klijent protivi se premeštanju. Prvo mora obaviti hitne stomatološke i očne zahvate. Gotovo je slep i potrebna mu je operacija očiju. Osim toga, već ima zakazane i zubarske preglede. Dosad je ostao bez već četiri zuba - rejao je njegov advokat Norman Efman.

Advokatica Gloria Alred, koja zastupa dve tužiteljke, uverena je da će ovog puta ipak doći do premeštanja Vajnštajna, nakon što se osuđeni producent u više navrata "izvukao". Harvi je nešto ranije zatražio poništenje kazne koja mu je određena u Njujorku, a žali se da nije imao pravedno i nepristrano suđenje zbog medijskog praćenja njegova slučaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    13. april 2021 | 22:16

    Следећа етапа у људским правима: порно глумице да пријаве силовања...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA