≫ 

Marijana zgranula rečima na temu silovanja: Da li je iko rekao "on je mene prebio, vezao i silovao"?

- Pogotovo naš glumački posao, vrlo je pipavo, ne znaš da li je stvarno, da li je zarad uloge, da li glumi, baš si u zbunu... - rekla je glumica i voditeljka

  • 13
Marijana Mićić Marijana Mićić, Printskrin: Youtube/Ami G Show

Glumica Marijana Mićić gostovala je u emisiji Ognjena Amidžića, gde je govorila o slučajevima silovanja glumica koji potresaju Srbiju. Marijana je počela da govori o temi o kojoj bruji društvo, a posebno njena branša iz koje su mnogi dali nesebičnu podršku devojkama koje su žrtve nasilja, ali njen pristup istoj iznenadio je mnoge.

- Malopre u pozorište je došla ekipa iz "Premijere" da snimi, i pitanje je bilo za to, mene su pitali "da li si ti imala takvu situaciju", ja sam joj rekla: "da li ti ja ličim na nekog ko je nekad mogao da bude zlostavljan na bilo koji način?". Devojka se povukla i rekla "ne" - rekla je Marijana kroz osmeh, pa nastavila:

- Ne, nije uopšte šala. Ali svakako mislim da nije baš lepo da mi uopšte pričamo o tome, mi zapravo ne znamo šta se desilo. Ja osuđujem svaki vid nasilja i svaku vrstu agresije prema ženi, verbalnu, fizičku, kako god. Ali ne treba da osuđujemo, ipak su ti ljudi, bili krivi ili ne, već negde označeni, obeleženi. Mislim da je Nenad Jezdić rekao, bas mi se svidelo: "Jesam ja bio tamo, jeste vi bili tamo? Šta mi da govorimo o tome?". S druge strane ako neka žena izađe i kaže, ja neću sigurno neću reći da ona laže. Nečega ima, a šta, gde je granica, ne znam kako više... Pogotovo naš glumački posao, vrlo je pipavo, ne znaš da li je stvarno, da li je zarad uloge, da li glumi, baš si u zbunu... - rekla je Mićićeva.

Voditelj Ognjen Amidžić tada se umešao i rekao "zna se šta je silovanje".

- Ja nisam čula da je jedna od njih rekla, ispravite me ako grešim, da li je iko rekao: "da, on je mene prebio, vezao i silovao". Ne znam, ja nisam čula da se to desilo - rekla je Marijana.

- Šta znači to ako nije rekla da je vezana, prebijena, ljudi?! - rekao je vidno iznerviran Relja Popović, koji je takođe gostovao u pomenutoj emisiji.

- Svakako ako je ona rekla "ne", i to je nasilje, i to ne treba - dodala je Marijana.

Dragan Marinković Maca, bio je jedan od gostiju u studiju, a na ovu temu rekao je da ne treba udarati na celu branšu, jer takvih stvari ima u svakoj grani društva, nažalost, te dodao da treba prepustiti nadležnim organima da rade svoj posao.

-  Osetljivo je, ali nasilje kao takvo nad bilo kim treba osuditi i o tome treba da se priča. Mislim da kad devojke naprave tu jednu vrstu iskoraka da pričaju o nasilju koje su doživele, preživele i jedini način da ubuduće neke druge devojke budu hrabre i kažu "ne" - pričao je Relja, a Marijana ga je prekinula i rekla:

- I da kažu odmah! Ne kao teramo ih da kažu odmah, nego dobro je pričati zato, da bi neke devojčice koje gledaju kod kuće znale... zato je dobro pričati - rekla je Marijana.

Iako je Mićićeva ranije, u slučaju Miroslava Aleksića i Milene Radulović osudila svaki vid nasilja, pa i sada ponovila da mora da se govori o tome javno, razbesnela je gledaoce jer je napomenula "da bi žrtve trebalo da kažu odmah", što su mnogi na društvenim mrežama shvatili kao "minus" glumicama koje su godinama ćutale o zlostavljanju.

Nije samo ova rečenica bila sporna već  tp što je navela da nigde nije čula da je neko rekao "da, on je mene prebio, vezao i silovao".

Nakon emisije se usijao Tviter, a korisnici ove mreže zamerili su i Marijanino pitanje "da li ja vama ličim na nekoga ko bi mogao da bude zlostavljan".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    14. april 2021 | 12:51

    Bravo Marijana! Tako razmišlja neko ko ima mozga. Svako normalan će se u takvoj situaciji BRANITI i pre svega će otići u policiju, a ne da snima filmove i piše knjige.

  • Macama

    14. april 2021 | 12:50

    U pravu je i Eva Ras, kao žensko borila bih se do zadnjeg atoma snage, do krvi, videle bi se posledice borbe i na meni i na silovitelju.... Ne bih govorila ne, ne... I naravno da bih odmah otišla lekaru i prijavila... Kako će se neki budući muškarci udarati ženama??? I to može da se protumači kao zlostavljanje. Za Miku mi je jasno, ali u slučaju Leke i Danijele na Lekinoj sam strani.

  • Iwan70

    14. april 2021 | 12:33

    Upravu je 100%

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA