≫ 

Ana Nikolić razmišlja o zamrzavanju jajnih ćelija: Cena za ove usluge godišnje je paprena

Pevačica je navodno posetila jednu kliniku u Beogradu gde se raspitivala o zamrzavanju jajnih ćelija

  • 4
Ana Nikolić Foto: Nikola Tomić

Pevačica Ana Nikolić planira još jedno dete u budućnosti, pa se navodno zbog toga raspitivala u jednoj privatnoj klinici u Beogradu o procesu krioprezervacije, odnosno zamrzavanja jajnih ćelija.

Ana je navodno priznala prijateljima da bi volela da u bliskoj budućnosti dobije još jedno dete jer joj majčinstvo prija, a želi i da naslednici Tari, koju je dobila iz braka sa reperom Stefanom Đurićem Rastom, podari brata ili sestru kako ne bi odrastala sama.

Ipak, kako trenutno nije u emotivnoj vezi, nema mogućnost da želju ostvari, zbog čega se raspitivala o sve popularnijem procesu zamrzavanja jajnih ćelija.

Iako pevačica još uvek nije donela definitivnu odluku, izvor blizak njoj kaže da je dosta čitala o tome na internetu, kako sam proces izgleda, iskustva parova. Ona je takođe i posetila jednu kliniku u prestonici koja se bavi time i konsultovala se sa stručnjakom.

Ana je, kako kaže sagovornik "Kurira", još uvek neodlučna kada je u pitanju krioprezervacija, ima neke nedoumice, posebno jer ima više od 40. godinu, a ženama se preporučuje da to urade do 36. godine. Ipak, stručnjaci su joj rekli da imaju iskustva i sa ženama u petoj deceniji i da je proces vantelesne oplodnje bio uspešan, te da nema razloga za brigu jer nauka napreduje iz dana u dan.

Naime, jajne ćelije se zamrzavaju na temperaturi od minus 196 stepeni Celzijusa i skladište u specijalne kontejnere sa tečnim azotom, gde se čuvaju sve do momenta kada žena odluči da želi da rodi dete. Tada se koriste zaleđene jajne ćelije i kreće se u proces vantelesne oplodnje.

Inače, cena ove usluge zavisi od klinike, a u proseku se kreće od 1.500 do 2.500 evra po godini čuvanja zamrznutih jajnih ćelija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    15. april 2021 | 07:28

    Pa sto da ne, posto je ova pevaljka davno zamrzla mozak, sto ne bi i jaja

  • DRagutin

    15. april 2021 | 02:19

    Koliko je bitna toliko i komentara ima 😅

  • ацо

    14. april 2021 | 23:17

    Који лопови, у швици 200 фр. Годишње

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA