≫ 

Jelena Veljača: Sa 20 godina sam imala polno prenosivu bolest, mnoge devojke ne znaju šta je HPV

Inače, HPV virus je najčešći mikrobiološki uzrok raka grlića materice

  • 1
Godišnja proslava nedeljnika Story Stori  2019 Jelena Veljača; Foto: ATA Images

Hrvatska glumica Jelena Veljača (40) otkrila je da je kao dvadesetogodišnjakinja imala HPV(Humani papiloma virus), polno prenosivu bolest.

Jelena je na svom Instagram profilu podleila kroz šta je prošla, a istakla je da mnogde devojke ne znaju ništa o ovoj bolesti koja može da prourokuje ozbiljne zdravstvene probleme.

- Bila sam dvadesetogodišnjakinja i nisam znala šta HPV znači. Godinama sam se borila s upalama i lošim nalazima, dok nisam upoznala pravog ginekologa koja mi je i promenila i spasila život pravom terapijom i pravovremenom reakcijom. Ali, samo njoj dugujem svoje zdravlje, dete, mir, i odlične papa nalaze već 15 godina - rekla je Jelena.

- Mnoge devojke i dan danas ne znaju šta je HPV, ali ovakvi trenuci mira kao ovaj sa slike od prošlog vikenda postaju nemogući jer se boriš sa strahovima, infekcijama, teskobom - napisala je na Instagramu.

Jelena je posvaetovala žene da se edukuju o HPV virusu i da razgovori sa psiholozima i ginekolozim mogu biti korisni i spasiti živote mnogih žena.

Inače, HPV virus je najčešći mikrobiološki uzrok raka grlića materice.

Video: Hrvatska glumica o kolegama iz Srbije: Biković je pravi holivudski glumac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaaaauuuu

    29. april 2021 | 11:16

    Sad kad znam da si imala HPV sa 20 godina moj zivot ponovo ima smisla ,sunce je opet izaslo, nije sve tako tmurno u mom zivotu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA