≫ 

Feđa Stojanović ispraćen na večni počinak: Trudna ćerka neutešno plakala

Glumac je preminuo 5. maja 2021. godine u Beogradu, nakon duge bolesti

  • 2
Ispraćaj Fedja Stojanović

Foto: Telegraf, ATA images

Popularnog glumca Feđu Stojanovića članovi porodice, prijatelji, ali i poštovaci njegovog lika i dela, danas, 8. maja, na Novom groblju u Beogradu, sa tugom i suzama ispratli su na večni počinak.

Nakon održane službe u kapeli, koja je bila zatvorena za medije, a kojoj su prisustvovali samo najbliži, Feđa Stojanović ispraćen je na večni počinak. Inače, poznati glumac biće kremiran.

Neutešna i uplakana bila je trdudna Feđina ćerka Zoja, koja inače živi u inostranstvu.

Stojanovića su na večni počinak ispratile kolege: Gordan Kičić, Svetislav Bule Goncić, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Jelena Gavrilović, Gorica Popović, Rada Đuričin, Branka Petrić, Branko Cvejić i drugi.

Podsetimo, danas, 8. maja, u beogradskom Ateljeu 212, u kojem je Feđa proveo radni vek, održana je komemoracija u njegovu čast.

Feđa Stojanović rođen je u Aleksincu 31. januara 1948. godine u učiteljskoj porodici koja je menjala mesto stanovanja po potrebi službe, kao beba je došao u Beograd. Glumom je počeo da se bavi kao dete u grupi Bate Miladinovića i prvu filmsku ulogu imao u filmu "Nikoletina Bursać".

Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirao je glumu 1973, u klasi prof. Milenka Maričića. Bio je stalni član pozorišta Ateljea 212 od 1973. Radio je kao profesor na katedri za glumu na akademiji umetnosti BK univerziteta. Krajem 2020. godine otkriven mu je tumor na bubregu nakon čega je imao tešku operaciju. Preminuo je 5. maja 2021. godine u Beogradu, nakon duge bolesti.

Bio je poznat po radijskim nastupima, a redovno je učestvovao u emisiji Srpski na srpskom koja se bavi jezičkim dilemama na Radio Beogradu koju je veoma cenio i akademik Ivan Klajn. Za taj radio je tumačio više uloga u radio-dramama.

Video: Dalje je postojala samo depresija... Emotivni govor Feđe Stojanovića na komemoraciji Nedi Arnerić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA