Tetovaža obeležja NDH u Zadruzi: Filip Car na levoj nozi ima istetoviran grb sa prvim belim poljem

Na Carovu tetovažu niko ne bi obratio pažnju da Neca pod dejstvom alkohola nije legao na pod kupatila. U tom moment Filip je ušao da opere zube a kemre su bile uperene u pod

  • 26

Sve je počelo kada je Nenad Lazić Neca u pripitom stanju počeo da se valja po podu Bele kuće. U tom momentu kraj njega je bio Filip Car je sa drugim Zadrugarima pomogao Neci da ode do kreveta. Međutim Lazić se oteturao do kupatila i tamo ponovo pao na pod.

U kupatilo se uputio Car, a kako su kamere bile usmerene na Necu, u kadar je ušla tetovaža na listu leve noge zadrugara poreklom iz Crkvenice u Hrvatskoj.

Na njoj se vidi figura oklopljenog viteza u vidu kreste iznad štita sa nečim što liči na hrvatski grb. Ono što odmah pada u oči jeste da je početno polje "šahovnice" belo.

Prema Zakonu o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske iz 1994. previđeno je da šahovnica hrvatskog grba počinje uvek crvenim poljem. Istim zakonom predviđena je i situacija u kojoj je grb predstavljen u nekoj drugoj boji, pa je tu jasno naznačeno da je prvo polje uvek tamnije boje od sledećeg i tako se formira niz boja.

Sve do usvajanja tog zakona u hrvatskoj su se koristile i crveno-bela i belo-crvena kombinacija. Ipak ustaški režim Pavelićeve NDH je tokom Drugog svetskog rata koristio zastavu i grb u belo-crvenoj varijanti, navodno u želji da istakne arijevske korene i time se dodatno dodvori nacistima.

Posle rata brojne ekstremno desničarske i neoustaške organizacije u svojim obeležjima koriste varijantu ustaškog grba. Isticanje ovih simbola uvek podstiče debatu u hrvatskoj javnosti koja želi da se ogradi od nasleđa NDH.

Ovo nije prva kontroverza Filipa Cara koji je dve godine pre nego što će se naći u rijalitiju navodno imao vezu sa maloletnom devojkom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cava

    26. maj 2021 | 15:21

    Gospodin Mitrovic edukuje celu Srbiju,lepo,bas,vreme da se i sa njim pozave!

  • Рус

    26. maj 2021 | 16:53

    Mi se prepucavamo sa komenatrima., a Mitrović naplaćuje.. ako

  • Miloš

    26. maj 2021 | 17:10

    Rijalitiji treba da se ukinu! Namerno su ga uveli unutra da bi se pisalo. Hrvatske budale me još manje interesuju nego srpske!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA