"U mom podrumu su tražili Đinđićeve ubice": Lukas o hapšenju i druženju sa zemunskim klanom

- Imao sam lisice na rukama kad sam se u zatvorskom hodniku sreo sa Cecom Ražnatović - napisao je Lukas

  • 2
Aca Lukas, Zoran Đinđić,  Milorad Ulemek Legija, Mile Luković,  Dušan Spasojević Aca Lukas, Zoran Đinđić, Milorad Ulemek Legija, Mile Luković, Dušan Spasojević, Foto: ATA Images, Profimedia/AFP/Koca Sulejmanovic, MUP Srbije

Popularni pevač Aca Lukas, u svojoj autobiografiji "Ovo sam ja - Aca Lukas", detaljno je pisao o svom životu, od perioda u uatvoru, kada je bio uhapšen u toku akcije "Sablja" nakon ubistva Zorana Đinđića.

- U mom podrumu su tražili ubice, a u dvorištu zakopanu drogu. Pronašli su trofejni pištolj, zbog kojeg sam optužen za saučesništvo u ubistvu Zorana Đinđića. Kad su me pitali zašto sam pevao Legiji na krštenju deteta, odgovorio sam: "Pevao sam zato što sam pevač." Imao sam lisice na rukama kad sam se u zatvorskom hodniku sreo sa Cecom Ražnatović - napisao je Lukas u svojoj knjizi.

- Posle izricanja presude, sudija mi se izvinio preko advokata, a ja sam ga nahranio go*nima. U zatvoru sam shvatio da čovek može da živi bez sek*a, ali ne može da živi bez pesme. Haškog optuženika, kapetana Radića, na sramni put u Holandiju ispratili smo pesmom, a stražari su divljali i pretili, iako je i njima bila knedla u grlu. Ja sam srećan čovek jer sam na vreme shvatio da je život teško sr*nje - napisao je Aca, a pisao je i o zemunskom klanu.

- Poznavao sam ih još od devedesetih, kad su bili sitni kriminalci povezani s vlastima. Kad su se osilili i postali poznati u gradu, počeli su da me pozivaju na noćne sedeljke i žurke, na koje nikad nisam išao jer ne volim lažni džet-set i grebatore koji su se tamo okupljali. "Ajde, dođi na kafu", obično je zvao Spasojević - otkrio je Lukas i dodao:

- Živeo sam u blizini Šilerove ulice, u kojoj se nalazila centrala zemunskog klana. To su bila prepodnevna ili popodnevna druženja uz kafu ili neko piće. Napravili su poslovnu zgradu, koja je kasnije srušena. S tim rušenjem je sigurno uklonjeno mnogo dokaza o saradnji vlasti i zemunskog klana.

- Legiju sam znao iz vremena kad je bio momak. Svirao je saksofon. Posle je pobegao u inostranstvo. Bio je u Legiji stranaca i došao je kad je počeo rat devedesetih godina. Viđao sam ga u Arkanovoj kući kad sam odlazio kod moje prijateljice Cece Ražnatović - naveo je pevač koji je nakon što je ubijen Đinđić priveden.

- Došao sam u Novi Sad iz Austrije, gde sam nastupao u jednom klubu. Tamo sam saznao da je premijer ubijen. Kad sam krenuo prema Beogradu, javili su mi da me je tražila policija. Dolazili su u moju kuću na Bežanijskoj kosi. Ispred moje kuće bio je parkiran crni džip sa zatamnjenim staklima, jednom stranom potpuno naslonjen na ogradu. Džip je bio prazan - napisao je Lukas u svojo autobiorafiji.

- Nekoliko merdevina bilo je naslonjeno na ogradu. Odmah sam primetio da su sigurnosne kamere pomerene i okrenute nagore, prema nebu. Ništa mi nije bilo jasno. Šta su policajci tražili u mojoj kući? A još mi je manje bilo jasno kada sam pronašao čuvara parkinga. Preplašen, neprestano se okretao tražeći pogledom specijalce - naveo je Aca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA