≫ 

Slađana o zdravlju i povlačenju svedočenja o pretrpljenom nasilju od partnera: Nadam se oporavku!

- Stanje se lagano popravlja i nadam se da će se uzlazna faza nastaviti. Poznata sam po frazi da "predaja nije opcija" - rekla je Slađana

  • 1
Slađana Milošević

Slađana Milošević, Foto: ATA Images

Nakon što je oko dve nedelje provela u bolnici zbog unutrašnjeg krvarenja, Slađana Milošević otkriva da veruje da će se potpuno oporaviti i vratiti nastupima, komponovanju i snimanju, a kako je rekla, povukla je svedočenje o pretrplejnom nasilju protiv partnera Igora Stankovića.

- Dve nedelje sam boravila u bolnici. Primam propisanu terapiju, nadam se oporavku. Stanje se lagano popravlja i nadam se da će se uzlazna faza nastaviti. Poznata sam po frazi da "predaja nije opcija". Budući koraci zavise od reakcije mog organizma na terapiju, koja se dnevno adaptira - ispričala je umetnica.

- Stručni i izvanredni tim lekara Prve hirurške bolnice je studiozan i očekujem da ćemo u naredna dva meseca postići uspeh i oporavak. Započela sam i kućno lečenje - rekla je Slađana za Blic i istakla da je u bolnici testirana na korona virus, sali da je rezultat bio negativan.

Suđenje Igoru Stankoviću, partneru Slađane Milošević, brzo je završeno usled Slađaninih zdravstvenih problema. Slađana je puštena sa bolničkog lečenja na 24 sata zbog lične želje da prisustvuje ročištu. Na zahtev koji je izneo njen pravni zastupnik Irina Borović, Slađana je promenila status i umesto zaštićenog, dobila status privilegovanog svedoka vanbračne zajednice.

U svojstvu rivilegovanog svedoka vanbračne zajednice ona je povukla svoje prethodno svedočenje i time onemogućila da se njeno svedočenje nadalje koristi na sudu, u svrhu dokazivanja partnerove krivice, navodi pomenuti medij. Ona je istakla da je njeno veoma loše zdravstveno stanje to zahtevalo.

- Reći ću samo ovo, falinka zakona u ovoj oblasti zakonodavstva je da čak i ako partneri žele da prekinu spor, izglade svoj odnos, prekinu neprijateljstva, to ne mogu učiniti jer jedna strana mora biti kriva - rekla je ona i dodala:

- Smatram da se time ugrožava pravo na slobodnu volju građanina, koga pravni sistem primorava na nastavak konflikta, umesto da podstiče mir i dobru volju. Ova falinka može biti veoma opasna, ne samo po partnere, po njihovo poslovno okruženje i životne planove, već i po decu, ako ih ima, jer se proces i neprijateljstva prinudno nastavljaju godinama.

Podsetimo, Slađana je prošle godine prijavila tadašnjeg partnera navodeći da ju je napao, odgurnuo, usled čega je dobila povrede.  On je navodno na saslušanju u tužilaštvu, nakon privođenja, izjavio da njene optužbe nisu tačne i da je te noći Slađana Milošević napala njega.

Video: Kako prepoznati nasilje kod partnera, pre nego što bude prekasno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sud

    14. jun 2021 | 06:41

    Mora da ide do kraja jer ostecena strana moze odustati od procesa ne svojom voljom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA