≫ 

Ovako je Novica govorio o tragičnoj sudbini Zdravkovića: Život mi se raspadao, prvo sestra, pa Toma

Novica je jednom prilikom otkrio da je godinu dana odlazio pijan na sestrin grob nakon njene smrti

  • 3
Novica Zdravković

Foto: ATA Images

Brat muzičke legende Tome Zdravkovića i pevač Novica Zdravković (74) preminuo je 16. juna ove godine u KBC “Zvezdara”.

Novica Zdravković rođen je u Leskovcu 21. jula. 1947, a dugo godina je stvarao u senci svoga brata Tome Zdravkovića za koga je, po sopstvenom tvrđenju, napisao jedan od hitova, pesmu "Umoran sam od života".

Peval je jednom prilikom ispričao svoju tužnu sudbinu, te je tada otkrio kako da mu je i sestra umrla od karcinoma, a da ju je voleo najviše na svetu.

- Život mi se raspadao. Godinu dana od kada je umrla sam svakog jutra ranom zorom išao na njen grob mrtav pijan, pričao i onda bih zaspao - kaže on i dodaje da ubrzo nakon nje je umro njen muž, a njegov zet.

- Zatim moj Toma...Umro je u najgorim mukama. Molio sam lekare da ga uspavaju, a oni nisu hteli - ispričao je on naglasivši da odmah posle Tome je umro sinovac od 26. godina a zatim na stotine prijatelja i članova familije.

Podsetimo, Novica je skoro dve decenije vodio bitku sa opakom bolešću - kancerom bešike. Pevač je pre tri i po godine saznao da je bolest uzela maha, te da je tumor postao zloćudan, zbog čega se povukao iz javnog života i svoj život predao u ruke doktora, kojima je, kako je tada govorio, beskrajno verovao, a veliku podršku mu u najtežoj životnoj borbi pružila i supruga Jelena.

Video: Gradiću Tomu na svoj način, ne želim imitaciju: Milan Marić o ulozi legendarnog pevača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA