≫ 

Jadranka Barjaktarović opet provocira: Pevala pesmu posvećenu Gotovini

Jadranka je u Nikšiću pevala pesmu posvećenu Gotovini, kao i drugim hrvatskim generalima

  • 52
Jadranka Brajakatrević i Ante Gotovina

Jadranka Brajakatrević i Ante Gotovina, Foto: A. Nalbantjan, Tanjug/HINA/Mario Strmotić

Pevačica Jadranka Barjaktarović nakon skandala kada je u Crnoj Gori pevala "Ne može da nam niko ništa, jači smo od Srbije", nastavlja sa svojim ispadima, pa je ovog puta pevala pesmu koja je  posvećena genralima koji su u Hagu, kao i generalu Antu Gotovini.

Jadranka je, i ovog puta na jednom skupu u Crnoj Gori, u Nikšiću, pevala pesmu Miroslava Škora "Sude mi", nakon čega je od ljudi dobila aplauz. Škoro je više puta isticao da je posvećena Gotovini i svim drugim hrvatskim generalima koji se nalaze, u tom trenutku, u Hagu.

- Pesma za sve naše generale, za Zrinskog, Frankopana, Gupca, za sve koji su na pravdi Boga suđeni u prošlom režimu od Bleiburga do Stepinca i prolećara. Pesma je to i za one pravednike koji su nedužni trunuli u Jasenovcu, za progonjene i suđene kroz istoriju - rekao je Škoro je 2016. za "Večernji list" o pesmi "Sude mi".

- Iako je očigledno da su pesme "Sude mi" i "Svetinja" o generalu Gotovini, ja sam te pesme posvetio svim hrvatskim generalima. I generalu Blaškiću, Markaču, Čermaku, svim generalima iz BiH koji su i dan danas u Hagu... - rekao je Škoro u emisiji "Bujica" Velimira Bujanca 2017. godine.

Ova pesma najpoznata je i po zajedničkom izvođenju Škora i hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona sa koncerta "Milo moje" koji se održao u Domu sportova, u Zagrebu, 2003. godine.

Tompson je, inače, takođe poznat po provokacijama Srba i srpskog naroda, a početkom godine na sudu je oslobođen optužbi za uzvikivanje ustaškog pokliča "za dom spremni" u pesmi "Bojna Čavoglave".

Ko je Ante Gotovina

 

Ante Gotovina je bivši hrvatski general i bivši pripadnik legije stranaca.

Haški tribunal je podigao optužnicu protiv njega zbog zločina počijnjenim nad Srbima u Operaciji Oluja 1995. godine, nakon čega je bio u bekstvu. Uhapšen je 7. decembra 2005. godine, a a haški proces počeo je 11. marta 2008. godine.

Gotovina je 15. aprila 2011. godine od strane Haškog truibunala nepravosnažno osuđen na 24 godine zatvora zbog  zločina počijnjenim nad Srbima u Operaciji Oluja, međutim, 16. novembra 2012. Želbeno veće Haškog tribunala ga je oslobodilo svih optužbi zbog nedokazane dogovrnosti i istog dana je pušten na slobodu. 

Jadranka očigledno ne prestaje da provocira i nakon jednog skandala nastavlja, a njen postupak po mišljenju mnogih izazvao je brojne reakcije Srba.

"Ona opet provocira, ne zna za sramotu", "Strašno, a u Srbiji se proslavila", "Jadranka, sram te bilo", neki su od komentara.

Podsetimo, Jadranki je zabranjen boravak u Srbiji zbog širenja govora mržnje nakon incidenta sa promenjim tekstom pesme "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije", a zabranjena je i u nekim srpskim medijima.

Video: Jadranka Barjaktarović pevala protiv Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    20. jun 2021 | 22:13

    netreba obljavljivati sta peva ona propala pevacica.... zabranjen joj je ulaz u Srbiji i sad peva po CG pasaluku... to joj je i. mera....

  • Maja Rozić

    20. jun 2021 | 22:54

    Joj što su mi odvratni ti Milogorci! Kojem li se oni Bogu mole? Srbe mrze a ustaše vole!

  • Nina

    20. jun 2021 | 22:48

    Mora negde pare da zaradi. Gde će nego kod braće Hrvata. Samo nju čekaju. Ovde nije poželjna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA