≫ 

Poslednji pozdrav legendarnom pevaču: Sahranjen Novica Zdravković, udovica i prijatelji neutešni

Porodica je želela da popularnog pevača isprati mirno, bez velike medijske pompe i gužve

  • 2
Novica Zdravković

Novica Zdravković, Foto: ATA Images

Novica Zdravković sahranjen je danas u 12 časova na Centralnom beogradskom groblju.

Pomenu su prisustvovali njegova porodica, supruga Jelena, sin Dušan kao i mnogobrojni prijatelji ali i kolege sa estrade. Porodica je želela da popularnog pevača isprati mirno, bez velike medijske pompe i gužve.

Stevan Anđelković i Nemanja Nikolić i Miki Mećava, menadžer Bane Obradović došli među prvima na opelo.

Popularni pevač preminuo je 16. juna uveče u bolnici usled duge i opake bolesti sa kojom se borio. Folker je skoro dve decenije lečio kancer bešike ali je nažalost bolest bila uporna i nije uspeo da se izbori sa njom iako je imao operaciju prošle godine.

Novica je bio vedrog duha, govorio je za jedne novine da ga bolest ne opterećuje, pridržavao se pravila i saveta lekara, redovno odlazio na kontrole a sve ostalo je prepustio Bogu i zdravstvenim radnicima. Podsetimo Novica Zdravković napisao je pesmu svom bratu Tomi " Umoran sam od života" , imao je velike hitove a poslednja dva albuma doživela su neverovatan uspeh. Na Beogradskom sajmu 2005. godine održao je najveći solistički koncert pred domaćom publikom.

Novica Zdravković neretko je isticao da je njegov sin Dušan talnetnovan za muziku, ali nije želeo da ga pošalje u takmičenje već da bude kantautor kao njegov otac i stric.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA