Sadik nakon skandala kojim je zgranuo Srbe: Ne sekiram se ja, sve je u Božijim rukama

Hasanović je pevao o pokolju Srba i ponosno je objavio fotografiju sa ratnim zločincem Naserom Orićem

  • 29
Sadik Hasanović Sadik Hasanović, Printskrin: Youtube/Zvezde Granda

Fnalista Zvezda Granda, Sadik Hasanović, član je muzičke grupe "Sateliti" koja je pesmom slavila pokolj Srba u Kravici, zbog čega je naišao na osudu javnosti, a nakon svega, progovorio je o skandalu.

Zvezda Granda se zbog svog postupka našla na meti kritika ljudi, ali i javnih ličnosti u Srbiji, a ispričao je kako se sve to odrazilo na njegov život i njegovu porodicu.

- Bog daje nafaku (prim. aut. po islamskom učenju, ono što je čoveku (ili životinji) određeno od boga da pojede i popije u toku života), ne sekiram se ja, sve je u Božijim rukama - rekao je ona za Avaz.

Podsetimo, Sadik je ponosno objavio i fotografiju sa ratnim zločincem Naserom Orićem nastalu pre nekoliko godina.

Grupa "Sateliti" postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata pre sedam godina zahvaljujući šaljivoj pesmi "Fejsbuk". Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu od svoje 11. godine.

Pored šaljivih, Muto, Sadik i ostali članovi benda su snimali i ratno-hušačke pesme, između ostalog i "Ko na Božić u Kravicu dođe". Snimak na kome Sateliti uživo pevaju ovu numeru na jednoj proslavi bio je objavljen i na Jutjubu, a sada je postao viralan i na Tviteru.

Na Božić 1993. godine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, drugi po redu. Tada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH predvođene Orićem, napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

Inače, tu pesmu je napisao jedan od pripadnika jedinice Nasera Orića po imenu Rizo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    10. jul 2021 | 20:51

    taliban idi u avganistan i tamo pevaj u srbiju ne dolazi

  • Cika Velja

    10. jul 2021 | 20:51

    Sto bre ovaj Turak ne peva tamo gde se okotio,nego upro pa od Srbije nesto hoce? Ajd omladinac u svoje jato pa se njima kerebeci i zavijaj!!!

  • Taxi

    10. jul 2021 | 20:47

    Zabraniti mu ulazak u Srbiju narednih 100 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA