≫ 

Sin Đorđa Balaševića otišao u Afriku, oglasio se iz aviona: "Ovo je sve zahvaljujući mom ocu"

Povodom ovog putovanja, oglasila se i Olivera Balašević, koja nije krila koliko je ponosna na svog sina, kao i supruga

  • 2
Aleksa i Đorđe Balašević

Aleksa i Đorđe Balašević, Printskrin: Instagram/megdan.fighting, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Sin Đorđa Balaševića, Aleksa Balašević, dobio je poziv iz Afrike, odnosno Luksaka, glavnog grada Zambije, da zajedno sa svojom suprugom i najbližim saradnicima prisustvuje ceremoniji u čast pokojnog kantautora.

Aleksu tamo čeka prijem kod premijera, ministara i gradonačelnika. Mladi umetnik i producent filma "Megdan" kratko se oglasio snimkom iz aviona na Instagramu, u putu do istoka Afrike.

- Zahvaljujući mom ocu, država Zambija me je pozvala da dođem i budem deo jedne ceremonije vezane za njega u jednoj tako dalekoj državi i ogromnoj, otprilike kao tri njegove Jugoslavije. Svima je nejasno zašto iako znaju da je moj otac bio ambasador Ujedinjenin nacija. Za vreme aparthejda 80-tih godina pozvan je ispred ambasade Jugoslavije na jednu ceremoniju u Južnoafričkoj republici - započeo je priču Aleksa.

- Međutim, primetio je da se u pozivnici ponavljala reč “beli” i slično. Znao je o čemu se radi. Pitao je da li će na ceremoniji biti i onih drugih, a onda je dobio odgovor: “Misliš oni obojeni”. Rekao je: “Ne, mislim oni ljudi”. Odbio je, naravno, da ode. Isti ti ljudi danas mene čine ovako ponosim, da odem pred njih i da budem pozvan na ovaj jedan zaista istorijski prelep čin vezan za njega. To je jednostavno on. I iz tog razloga svi mi ostajemo bez teksta šta je on ustvari i dokle njegove reči idu - kazao je Aleksa.

Povodom ovog putovanja, oglasila se i Olivera Balašević, koja nije krila koliko je ponosna na svog sina, kao i supruga.

- Ne znam više, Bože prosti... Da l' da strepim ili da stremim da to breme posebnosti i na tebe nakalemim? Ako nije kasno već - napisala je Olja uz snimak na kome njen sin Aleksa putuje za Zambiju.

Počast bivšem ambasadoru Ujedinjenih nacija i kantautoru Đorđu Balaševiću do sad su odali počast Ljubljana, Novi Sad, Podgorica, Zagreb, Skoplje, pa i pojedini bugarski i poljski gradovi. Sada se Zambija želi odužiti Balaševiću za njegov čin odbijanja da bude dio rasne segregacije.

Video: Aleksa Balašević o odrastanju u poznatoj porodici, rvanju i napadima na oca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drago

    20. jul 2021 | 11:41

    Aleksa, Đole nas je učinio sve ponosnim! A najviše tebe! Ne mogu zamisliti koliko se ponosno osećaš

  • Stevan

    21. jul 2021 | 19:45

    Bilo bi mnogo lepse da ga je Olivera vise postovala dok je bio ziv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA