≫ 

Biković o detinjstvu: Mama nam je tražila što jeftinije stanove, onda nam je država dodelila dom

- Kad sam bio dete, majka i ja smo se selili od mesta do mesta, šest ili sedam puta, živeli u različitim iznajmljenim stanovima - rekao je glumac

  • 8
BDP BAAL KZN

Miloš Biković, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Glumac Miloš Biković pričao je o svom detinjstvu i odrastanju, a otkrio je da su se on i njegova majka često selili, jer često mogli da priušte za kiriju.

- Kad sam bio dete, majka i ja smo se selili od mesta do mesta, šest ili sedam puta, živeli u različitim iznajmljenim stanovima. Mama je pokušavala da iznajmi što jeftinije stanove, pa smo najčešće živeli na periferiji grada. Ponekad smo uspevali da nađemo nešto bliže njenom poslu, ona je radila u školi, ali je stanarina vremenom rasla, pa smo opet morali da tražimo nešto jeftinije - rekao je Miloš.

- I tek kad sam imao 15 godina, smestili smo se u sopstveni stan, država nam ga je dodelila. Ali dobro se sećam i dedine kuće, nalazi se na severoistoku Srbije, sada tamo živi moj ujak. Sećam se kako su tamo rasle maline, borovnice, kruške. Ti mirisi i dalje pokreću moja prva sećanja iz detinjstva. Najjači od njih je miris borove šume - ispričao je Biković..

Biković je završio Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, nakon čega je na istom i predavao, a sada je govorio o tome zbog čega je napustio posao na fakultetu.

- Kad sam otišao na snimanje u Rusiju, morao sam da napustim i univerzitet i pozorište, tada sam radio u dva pozorišta odjednom. Nemoguće je raditi oboje, morao sam nešto da žrtvujem. A sada sam se vratio na pozorišnu scenu, nedavno smo radili predstavu "Baal" po Brehtu - ispričao je u intervjuu za rusko izdanje magazina "Hello".

- Čini mi se da kada čovek igra u pozorištu, ima više šanse da nauči nešto novo nego na snimanju filma. Pozorište vam daje vremena za razmišljanje. Ne možete izaći u javnost sa polugotovim rešenjima. U filmu vas montaža može spasiti, ali u pozorištu to nije tako, pred gledaoce možete izaći samo kada ste spremni - rekao je glumac.

Video: Biković na setu prozvao koleginicu, pa nasmejao sve: Bobo, prase je profesionalnije od tebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    5. avgust 2021 | 11:03

    Dobar si glumac to stoji,ali s obzirom na teskoce i zrtvovanje tvoje majke trebalo bi da vise cenis zenski svet,a ne da se tolike zene zale na tvom ponasanju prema njima,ispravite me ako gresim.

  • Zoka

    5. avgust 2021 | 11:13

    Bas je sladak

  • Lepi mica

    5. avgust 2021 | 11:14

    Zamene je slab glumac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA