≫ 

Danas su velike zvezde, a Minja Subota prvi im je otvorio vrata muzičkog sveta u detinjstvu

Bekvalčeva je mnogo puta tokom karijere isticala koliko joj je to bitno

  • 5
Doris Dragović, Minja Subota, Leontina, Brena, Nata[a Bekvalac Doris Dragović, Minja Subota, Leontina, Brena, Nata[a Bekvalac, Printskrin: Youtube/Minja Subota, Youtube/i andre

Čuvena emisija televizijskog voditelja Minje Subote zvala se "Muzički tobogan" i kroz nju su prošle mnogi pevači kao deca, zbog čega je više puta čuo od njih da je zaslužan za njihove najlepše uspomene iz detinjstva.

Ova emisija bila je velika čast, ali i prilika za naše muzičke zvezde koji su tada bili klinci, među kojima su Dženan Lončarević, Nataša Bekvalac, Leontina Vukomanović i mnogi drugi.

Mnogima je ovo bila odskočna daska, a Bekvalčeva je mnogo puta tokom karijere isticala koliko joj je to bitno.

- Postojali su razni muzički festivali na kojima je naša škola konkurisala, pa sam se tako kao solista upoznavala sa brojnim važnim ljudima, među kojima je bio i dirigent Joca Adamov. On je dirigovao i u 'Toboganu' koji je vodio Minja Subota. Njih dvojica su se u kombinaciji na sjajan način bavili muzikom za decu. Oni su mene prepoznali i kao dobrog pevača i interpretatora, ali i kao celokupan proizvod, jer ja nisam samo izlazila i pevala.

- Ja sam se trudila, uz pomoć svoje mame, da to bude čitav scenski nastup, od garderobe do scenskog pokreta koji je mama satima vežbala sa mnom, i to svaki pokret do detalja. Kad sam se na javnoj sceni pojavila 2000. godine svi su govorili da sam 'kompletan proizvod', ali to nije nešto što se rađa preko noći, nego je to, uz talenat, nešto na čemu se naporno radilo" - ispričala je Nataša svojevremeno, podvlačeći da je izuzetno zahvalna Joci Adamovu i Minji Suboti za sve ono čemu su je naučili.

Kako su zvezde izgledale kod Minje, pogledajte u galeriji:

Iza sebe Minja je ostavio brojne pesme i najgledaniju emisiju u bivšoj Jugoslaviji "Muzički tobogan“, koji je pomogao deci da upoznaju naše najistaknutije pesnike i uz poznate kompozitore stvore preko dve stotine pesama koje su interpretirali naši najpopularniji vokalni solisti: Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Đorđe Balašević, Bajaga, ali i u kojem su se proslavile brojne zvezde.

Podsetimo, Minja je u subotu hitno prevezen u bolnicu i bio je smešten na Odeljenje pulmologije zbog bolesti. Nakon duže bolesti preminuo je u 82. godini života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    17. septembar 2021 | 10:43

    Hvala ti Minja za nase odrastanje ! Divne knjige koje si napisao ! Vecna ti Slava ! Saucesce porodici i RTS - u !

  • Nas Petar Pan

    17. septembar 2021 | 11:38

    Putuj medju zvezdama dragi Minja i hvala ti za sva divna nedeljna jutra mog detinstva! Iskreno saucesce porodici.

  • Boža zemunac

    17. septembar 2021 | 11:10

    LAKA TI CRNA ZEMLJA LEGENDO. SAUČEŠĆE PORODICI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA