≫ 

Leontina kroz suze: Kako ćemo dalje bez Minje Subote, želeo je još da peva...

- Nije bio u bolnici, preminuo je kod kuće. Od subote se nalazio kod kuće - rekla je Leontina

  • 0
Leontina Vukomanović Minja Subota Foto: Nikola Tomić, ATA Images

Vest o smrti čuvenog televizijskog voditelja i Minje Subote ovog jutra zatekla je čitavu javnost u Srbiji. Među velikim brojem poznatih ličnosti koji se ovog jutra opraštaju od voditelja našla se i Leontina Vukomanović, koju je ova tragična vest toliko pogodila da nije mogla da obuzda suze:

- Neutešna sam. Ovo je strašna vest koja se desila ovog jutra, ne kao vest, nego jedna životna prekretnica, ne samo u životima nas koji smo radili sa Minjom, nego čitave javnosti. On je obeležio naše detinjstvo. Ja se sada obraćam u ime "Dečijeg kulturnog centra" Beograd, gde je Minja bio predsednik upravnog odbora i gde se zalagao ne samo svojom pesmom, stihovima, voditeljskim ili pevačkim umećem, nego svojim radom. Zalagao se da stvari za decu ipak budu kontrolisane pažljivo, usmeravane ka deci i odabrane za decu. I mi kao kolektiv mislim izgubili smo mnogo i ne znam kako ćemo nastaviti to što je on radio - jecajući je rekla Leontina i otkrila kako je izgledao njihov poslednji razgovor:

- U ponedeljak i utorak smo bili na vezi. On je toliko želeo da se što pre vrati na posao, da dođe. Samo mi je govorio jedva čekam ponovo da krenemo da pevamo, da organizujemo nastupe, koncerte. I juče je preneo sinu da treba da se čuje sa nama, sa mnom i direktorom Caletom, da mi očekujemo da on dođe, i eto jutros ovakva vest - neutešno je izjavila Vukomanovićeva i navela da će bez Subote biti teško:

- Minja je toliko ostavio trag i kada se samo pogleda kako treba, treba gledati Minju zapavo, njegovo stvaralaštvo, njegov život i rad , dostojanstvo, gospoštinu, toplinu, profesionalnost, tako treba i mi da nastavimo - navela je ona i napomenula da nije istinita informacija da je Minja preminuo u bolnici:

- Nije bio u bolnici, preminuo je kod kuće. Od subote se nalazio kod kuće - rekla je Leontina.

Čuveni televizijski voditelj, koji je preminuo danas u 82. godini, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a dobiće i ulicu u Beogradu, najavili su nadležni.

- Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću - oprostio se od čuvenog voditelja zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA