≫ 

Potresna ispovest Ere Ojdanića: Ćerka mi je invalid od rođenja, znamo samo Bog i ja kako mi je bilo

- Kada su je porađale, babice su bebi tom prilikom oštetile neki moždani nerv - rekao je pevač

  • 1
Andrija Era Ojdanić

Era Ojdanić, Foto: Marko Jovanović

Pevač Era Ojdanić podelio je potresnu životnu priču o ćerki Jasmini, koja je od rođenja invalid, o čemu do sada nije govorio javno.

- Jasmina je invalid od rođenja. O tome nisam imao potrebe nikada da pričam. Otkad se rodila, Jasmina živi sa mnom. Nju su babice na rođenju izvlačile na vakuum i... Odmalena je vreme provodila sa mojom majkom, baba Radina je, u stvari, nju odgajila više nego Ljupka, jer Ljupka je ovde radila godinama, ovde u motelu, tako je to bilo... - počeo je Era.

- Kada su je porađale, babice su bebi tom prilikom oštetile neki moždani nerv. Zbog oštećenja tog nerva ona ne može da govori kako treba, osamdeset posto je invalid. Jasmina je, znači, ostala invalid, ali hvala bogu nije invalid sto posto, da je nepokretna, u kolicima, da mora da koristi pelene, znaš već... Hvala bogu nije tako, ona samo ima problem sa otežanim govorom - rekao je pevač.

- Ona osim toga fenomenalno funkcioniše. Šta da ti kažem sada kako mi je bilo, samo Bog i ja to znamo. Ljupka je bila dva meseca s njom u porodilištu i to je već bio problem. U 19. godini postajem tata i u tom trenutku uopšte ne znam kako da se nosim s tim, borim se... Pomirio sam se s tim, invalid - invalid, samo neka je živa - rekao je Ojdanić.

- Pokretna je, sve obavlja sama u kući, pomaže mi... ja sam se pomirio sa sudbinom, ne daj bože, mogla je da umre... Nije bilo straha kod mene i Ljupke, bio sam srećan kada sam saznao da je ponovo u drugom stanju, nikada nisam razmišljao da će se ponovo roditi bolesno dete - rekao je pevač.

Pevač je odrastao u velikom siromaštvu, a podelio je tužnu priču iz svog detinjstava.

- Sećam se da sam jednom ogladnio, ne znam koliko sam imao godina, sigurno više od tri, recimo, i kažem majci: "Mama, daj ljeba..." A ona mi kaže: "Sine, ljubi te majka, dala bi ti majka, ali nemamo ni mrvu ljeba u kući... Sad će tebi tvoja majka da napravi da ti jedeš nešto mnogo lijepo..." - rekao je Era.

- A ja je pitam, onako mali, šta, mama, šta? Kaže: "Sad će mama da ide u trap, da izvadi krompira, da ga skuva sa mlekom, da ti pomešam. ti vojiš mleko", a ja kažem: "Vojim, mama, mleko; i volim skojup...". I moja ti majka, sećam se kao da je juče bilo, moja ti majka zavuče ruku u onaj trap, a ja stojim pored nje i pitam: "Mama, a šta ima u tom trapu?", a ona meni kaže: "Aco, sine, tu ima krompira...". Dobro pamtim kako me je pustila da zavučem glavu u onu rupu; i ja zavučem glavu i vidim... vidim blago! Kao ono kod gusara! - ispričao je Ojdanić.

- Meni je to bilo jače nego da sam video zlatne dukate. Ona je izvadila jedno pet-šest krompira, obarila ih i napravila taj krompir-pire sa malo mleka i skorupom. Tako pamtim svoju prvu glad. I dan-danas čini mi se da osećam tu slast i taj ukus u ustima. Ni korona nije mogla, prošle godine, da mi promeni taj ukus. Kažu da kada izgubiš i čulo mirisa i osećaj za hranu, znači da je korona. E, za vreme korone ja sam imao osećaj te slasti u ustima od tog krompira - rekao je pevač za Kurir.

Fotografije Ere Ojdanića pogledajte u galeriji u tekstu.

Video: Da sam pauk, mali pauk: Era Ojdanić napravio pravu žurku u bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA