Mili: Marina je živela za druge, da im sto lepše i jasnije ispriča da vredi živeti, da vredi voleti

- Nema čoveka kome nije poslala stih koji pamti celoga života. Nema veselja ni tuge koje nije oslikala u večnost - poručio je Mili

  • 2

Marina Tucaković preminula je u nedelju, 19. septembra, nakon teške borbe sa opakom bolesti, u 68. godini, potvrdio je za Telegraf.rs, njen suprug, Aleksandar Radulović Futa.

Kompozitor Aleksandar Milić Mili se potresnim rečima oprostio od voljene Marine, sa kojom je srađivao decanijama unazad.

- Otišla je jedna umetnost koja se nikada ponoviti neće. Odlučila je da ode, odlučila je da svet napravi boljim i odlučila je da ostane zauvek. Pisala je ljubav, živela ljubav i svako od nas je dobio deo te ljubavi. Nema čoveka kome nije poslala stih koji pamti celoga života. Nema veselja ni tuge koje nije oslikala u večnost. Velika žena i veliki umetnik, koju ce tek vreme koje dolazi nagraditi besmrtnošću i divljenjem - poečao je objavu.

- Radili smo 25 godina neprekidno, stotine pesama i preko 20 albuma. To je bio period kada svaka pesma je otvarala novo nebo i nijedna neprospavana noć, dok sve nije gotovo, nije svanula. Živela je za druge, da im sto lepše i jasnije ispriča da vredi živeti, da vredi voleti i da će sve proći, ali osmeh neće - napisao je on.

- Hvala ti što sam te sreo! Hvala ti što si me prigrlila! Hvala ti što si me stvorila! Hvala u ime svih nas. I sve ovo samo stane u jedno ime... MARINA! Počivaj u miru, ljubavi - dodao je Mili.

Podsetimo, Marina je preminula u nedelju 19. septembra, u 68. godini, nakon teške borbe sa opakom bolesti.

- Istina je. Nemojte ništa da me pitate. Hvala vam na razumevanju - potvrdio je tragičnu vest za naš portal Marinin suprug Aleksandar Radulović Futa.

Kako je Marina postala "mama" domaće muzike

 

Marinini roditelji želeli su da završi fakultet i bavi se nekom ozbiljnom profesijom, ali sudbina je imala drugi plan. Naime, Marina je završila Ekonomski fakultet, a onda joj je muzika tiho ušla u život.

- Išla sam u Šestu beogradsku gimnaziju i gomila neopredeljenih nas je bilo. Gde bih, šta bih... Tad je ekonomija, kao, bila veoma popularna. Mogao je lakše da se nađe posao. Ja sam htela da budem turistički vodič! Htela sam, međutim, povezala sam se sa nekom ekipom tu sa Đerma. Pravili su neke pesme i mene je to vuklo, vuklo! Svaka melodija me je vukla na neke reči... Nisam ni znala da imam talenat za to. Sve mi je to bilo zanimljivije. Sa njima sam išla na probe... Tako da, taj fakultet sam otaljala i prešaltala se na ono što me vuče, skroz neizvesno - ispričala je Marina nedavno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    20. septembar 2021 | 09:44

    Sada će ova estrada da se nadmeće u prese....u!

  • Nistavilo danasnjice

    20. septembar 2021 | 06:17

    O kakvoj unetnosti govori?! Umetnost je stvaranje tekstova za popularne pesme? Onda nista…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA