Malo je falilo da ni Ceca ne snimi "Kukavicu": Neverovatna priča o jednoj od najmoćnijih balada

- Futa sutradan uradi aranžman, sledećeg dana otpevam pesmu što bi se narodski reklo "iz cuga" i postane potpuno remek delo - pričala je Ceca

  • 0
Marina Tucaković i Svetlana Ceca Ražnatović

Foto: Nikola Tomić, ATA Images

Marina Tucaković, najpoznatiji srpski tekstopisac, preminula je 19. septembra u 68. godini nakon višegodišnje borbe sa opakom bolesti.

Ceca Ražnatović se jednom prilikom prisetila kada je 1991. godine napravila pauzu i odlučila da promeni saradnike i počela saradnju sa Marinom, koja joj je, kako je Ceca pričala, dala pesmu koju niko od pevača nije hteo da otpeva i koja je postala njen najveći hit.

- Napravila sam pauzu u karijeri od godinu dana. Želela sam da promenim tim i htela sam nešto drugačije. Imala sam viziju da pesme budu sa nekim jačim porukama. Već sam postala devojka, potpuno sam želela da moje pesme i izgled budu drugačiji. Onda su došli Marina i Futa. Pronalazila sam se u njenim pesmam i volim taj način pisanja i obraćanja publici. Dobila sam Marinin broj, pozvala je, bilo je neko kasno popodne, zima - ispriča je tada Ceca i dodala:

- Rekla sam: "Želela bih da razgovaram sa Marinom", rekla mi je: "Ja sam". Rekla sam: "Ceca Veličković je kraj telefona", tad sam još imala to prezime. Imala sam svega 19 godina. Ona kaže: "O mlada damo, tebe čekam već dugi niz godina i znala sam da ćeš mi se javiti kad tad". Odmah smo se dogovorili da se vidimo iste večeri. Da li verujete da su oni imali čitav album sklopljen za mene? To je album "Šta je to u mojim venama".

- Posle toga sam radila jedna turneju, učestovalo je dosta mojih kolega, bilo je humanitarnog karaktera, ali i takmičarskog. Karavan je putovao svuda po našim zemljama, meni je trebalo nova pesma iako mi je album već izašao, sa kojom ću se predstaviti na "Ktitor folk liga" i šta sada snimiti. Da li baladu ili nešto brže. Futa kaže imamo mi jednu pesmu, ali mnogo pevačica ju je odbilo i niko ne želi da je snimi. I naravno, Marina je tada bila u kuhinji, a to se sve dešava kod njih u stanu - ispričala je tada Ceca.

- Kaže mu: "Futo, nemoj to da joj sviraš, to je bezbeze". I ja kažem: "Molim te da čujem šta ste vi to napravili, a da je tako bezveze, to ne mogu da verujem". I on meni zapeva: "Zagrli me i pođi putem kuda idu kukavice". Rekla sam mu odmah da je to ludilo kako je pesma napisana i to je za mene ono što mi treba. Marina čuje iz kuhinje i dobacuje: "Nemoguće da ti se ovo sviđa". Futa sutradan uradi aranžman, sledećeg dana otpevam pesmu što bi se narodski reklo "iz cuga" i postane potpuno remek delo - rekla je Ceca u novogodišnjem intervju za RTV Novi Pazar.

Podsetimo, Marina je svoje poslednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović, gde je prebačena pošto joj je u utorak, 14. septembra, pozlilo, kad je stavljena na respirator, a bila je pozitivna na korona virus.

- Istina je. Nemojte ništa da me pitate. Hvala vam na razumevanju - potvrdio je tragičnu vest za naš portal Marinin suprug Aleksandar Radulović Futa.

Video: In memoriam Marina Tucaković: Ostali smo bez najvećeg tekstopisca, autora najpoznatijih hitova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA