≫ 

Pesme inspirisane tragičnim događajima: "Svatovi" i "Mišo moj" nastale su nakon mučnih gubitaka

- Pesmu sam pisala u svom najtežem životnom periodu, kada sam izgubila sina - rekla je Marina

  • 0
Marina Tucaković, Ceca i Ana Nikolić Foto: Nikola Tomić, ATA Images

Mnoge domaće, ali i zvezde sa prostora bivše Jugoslavije, tokom svoje karijere otpevale su pesme koje su inspirisane ličnim ali i tragedijama drugih ljudi. Neke od tih pesama postale su evergrinovi.

Veliki hit Ane Nikolić "Mišo moj" napisala je Marina Tucaković inspirisana ličnom tragedijom. Naime, Marina je pesmu posvetila sinu Milošu koji je preminuo pre 13 godina.

- Pesmu sam pisala u svom najtežem životnom periodu, kada sam izgubila sina. Dugo sam razmišljala ko bi mogao ove snažne emocije da prenese na publiku, a onda je izbor pao na Anu Nikolić - otkrila je Marina.

Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović otpevala je veliki hit "Žuto pile" koji je posvetila tragično nastradalom suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu. Tekst je pisala Marina Tucaković inspirisana ovim događajem a Ceca je na "Ušću 1" pred publikom:

- Sa posebnom emocijom govorim o ovoj pesmi. Sa posebnom emocijom sam je otpevala u studiju. I kad god je pevam, čudno se osećam. Najtužnije emocije izlaze iz mene. Posvetila sam je čoveku kojeg sam najviše volela. I on bi danas bio srećan da može da vidi sve ovo. Hvala vam puno, u to ime otpevaću vam pesmu koje se zove "Žuto pile" - rekla je Ceca tada.

Jedan od najvećih hitova devedesetih godina je pesma Vesne Zmijanac "Svatovi", koju je izdala 1990. godine. Ova pesma nastala je po istinitom tragičnom događaju. Mlada, koja je bila u drugom stanju, zajedno sa mladoženjom krenula je na probu venčanja. Međutim, par je doživeo saobraćajnu nesreću koja ih je oboje, odnosno svo troje usmrtila. Navodno, ova pjesma posvećena je upravo njima.

Severinina hit pesma "Prijateljice" takođe je nastala nakon velikog gubitka. Pevačica je jednom prilikom otkrila čime je bila inspirisana kada ju je pisala:

- Tu sam pesmu napisala krajem srednje škole. Nazvala me u Zagreb prijateljica plačući da mi kaže da nam je poginula treća prijateljica. Šok! Plakale smo u neverici, bila je najlepša u razredu i tad sam odlučila da ću joj napisati pesmu "Prijateljice". To kako je devojke vole posebno sam dirnuta, to je mojoj prijateljici u slavu. I drago mi je da se tom pesmom slave "prijateljstva", ispričala je Severina za Dnevni avaz.

Legenda romske muzike, Džej Ramadanovski, detinjstvo je proveo u popravnom domu, što je bila inspiracija Marini Tucaković za jedan od njegovih najvećih hitova "Nedelja".

- Za refren pesme "Nedelja" kriv sam ja, ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu. Ta "Nedelja" govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren - otkrio je Džej 2017. u emisiji "Rada sam".

Video: Ceca na ivici suza o smrti Marine Tucaković: Duša me boli, osećam kao da ću se ugušiti...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA