≫ 

Jelena Đoković nakon posete Kosovu i Metohiji: U mom domu se više neće gasiti rođendanska svećica

- Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću - napisala je Đokovićeva

  • 5
Jelena Đoković

Jelena Đoković, Foto: K1

Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, boravila je na Kosovu i Metohiji, gde je u jednom manastiru upalila sveće za žive i pokojne.

Ovo putovanje ju je, priznaje, promenilo, te je odlučila da obustavi jednu tradiciju, koju svi praktikujemo u svojim domovima.

Jelena je na svom Instagram profilu podelila kako je došla do spoznaje da za rođendane najmilijih više niko u njenom domu neće gasiti svećice.

- Završilo se predivno putovanje i obilazak manastira na Kosovu i Metohiji. Sa njega sam ponela veliku ljubav i zahvalnost. Svaki dar koji smo ostavili i zagrljaj i osmeh su bili od srca. Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću. Svi smo upalili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir u svakom manastiru i crkvi koju smo posetili. Sveća je simbol nesebične žrtve - ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga - napisala je Jelena između ostalog na Instagramu, pa se zapitala:

- Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju? Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posetama usamljenim velikim svećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije da osvetle sve nas i budu nam smernica i putokaz da samo ono sto je nematerijalno opstaje i odoleva svemu. I zato sam beskrajno zahvalna svim ljudima koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji i u našim manastirima, da održavaju sjaj sveća naše istorije, kulture i duhovnosti - zaključila je Jelena u svom postu na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA