Bikovićevi roditelji su se dva puta venčavali i razvodili, a on je iz toga doneo važan zaključak

- Oni su se voleli zaista, ali nisu umeli jedno s drugim - rekao je Biković

  • 1
Miloš Biković Miloš Biković, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jedan od najpoznatijih i najuspešnijih glumaca mlađe generacije Miloš Biković, dolazi iz atipične porodice, njegovi roditelji su se dva puta venčavali i rastajali, a on i 16 godina stariji brat koji je iguman u manastiru, rođeni su u dva braka istih roditelja.

Zatekao se, kaže, u tome, kad se rodio - njegovi su već bili razvedeni drugi put. Tek kasnije, kada je odrastao, "shvatio je koliko je to bizarno".

- Mislim, njihova neka želja i potreba, oni su se voleli zaista, ali nisu umeli jedno s drugim. To je neka lekcija za mene, da čovek treba da nauči da postoji s tom osobom koju voli, da je to projekt, da je to rad na tome, to je odricanje - rekao je Miloš i dodao da čovek mora da se odrekne dela sebe da bi mogao da stvori prostora za drugu osobu.

Na pitanje koliko mu znači duhovnost koju rado ističe kao svoju vrednost i potrebu, Biković kaže da su ga, kada je upisao fakultet, pitali : "Zbog čega se bavite ovim?'".

- Pedagog nas je to pitao. Ja sam shvatio, sad ako kažem istinu, zvučaće infantilno. Istina je, volim da budem u centru pažnje, da me gledaju i da ja kontrolišem šta osećate, da budem neko drugi, da se osećam kao da mi je napumpan ego i tako dalje. Shvatio sam da ovo zvuči mnogo ružno, šteta što je istina - rekao je Miloš i dodao:

- Moram da promenim tu istinu. Imam neku ružnu istinu o sebi i moram je promeniti, moram promeniti odnos prema tome i prema sebi. Tada sam shvatio, šta bi moglo da bude to nešto drugo, za što da se uhvatim? I onda sam rekao: "To je zato što volim da se igram, što je takođe istina. Malo manje ružna od ove ranije - rekao je Miloš u emisiji "U svom filmu".

Podsetimo, Biković je jednom prilikom pričao o detinjstvu i odrastanju, a otkrio je da su se on i njegova majka često selili, jer često mogli da priušte za kiriju.

- Kad sam bio dete, majka i ja smo se selili od mesta do mesta, šest ili sedam puta, živeli u različitim iznajmljenim stanovima. Mama je pokušavala da iznajmi što jeftinije stanove, pa smo najčešće živeli na periferiji grada. Ponekad smo uspevali da nađemo nešto bliže njenom poslu, ona je radila u školi, ali je stanarina vremenom rasla, pa smo opet morali da tražimo nešto jeftinije - rekao je Miloš ranije.

- I tek kad sam imao 15 godina, smestili smo se u sopstveni stan, država nam ga je dodelila. Ali dobro se sećam i dedine kuće, nalazi se na severoistoku Srbije, sada tamo živi moj ujak. Sećam se kako su tamo rasle maline, borovnice, kruške. Ti mirisi i dalje pokreću moja prva sećanja iz detinjstva. Najjači od njih je miris borove šume - ispričao je Biković tada.

Video: Ne bismo mu se zamerali: Biković polako i sigurno ovladava bokserskim veštinama - sve mu ide od ruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA