≫ 

Elena Karaman uložila više od milion evra za vilu na Kosmaju?

- Ne žali novac, samo da opremi kuću kako je zamislila - kako za gradnju, tako za nameštaj i razne antikvitete i slike kojima će opremiti enterijer. Ona je veliki ljubitelj umetnosti, a dela vrhunskih majstora koštaju - ističe izvor

  • 2
Elena Karaman

Foto: Instagram/elenakaraman.essenceofliving

U samoj divljini u šumi na Kosmaju, Elena Karaman Karić, sagradila je vilu koja ima više od 300 kvadrata, a sada završava poslednje finese kako bi mogla do kraja godine da se useli u novi dom koji je skupo platila.

Deluje kao da Elena "daje celu sebe" u uređivanje doma, za koji, navodno, ne štedi.

- Elena je sama dizajnirala nameštaj, ali i neke antikvitete je već naručivala iz inostranstva, a koji su autentični i unikatni pa im je cena više desetina hiljada evra. Sada sama kreči dom, ali isto tako i oslikava zidove s obzirom na to da je to njen hobi koji gaji godinama. Veliku pomoć dobija od majke, ali i sinova, ali isto tako želi koliko je moguće sve sama da završi. U domu se nalazi posebna prostorija za njene rituale kojih se nije odrekla. Vila koja je usred šume izgleda bajkovito i ujedno moderno, a od cene koje je uložila zastaje dah. Čuo sam da je uložila preko milion evra. Kako za gradnju, tako za nameštaj i razne antikvitete i slike kojima će opremiti enterijer. Ona je veliki ljubitelj umetnosti, a dela vrhunskih majstora koštaju. Ne žali novac, samo da je opremi kako je zamislila - ističe izvor za Blic, upućen u celu priču.

Ona će, kako dodaje izvor, živeti sa sinovima, a život u šumi im neće predstavljati problem.

- Svi su se već navikli na taj način življenja. Srodili su se sa prirodom. Ona ih je učila koliko je priroda značajna i deca su od malena odgajana u tom duhu. Sada gleda i da kupi neke životinje koje bi gajila na imanju, a imaće i svoju baštu organskih proizvoda - priča izvor.

Inače, i sama Elena je ranije rekla da voli da pri uređenju doma kombinuje antikvitete i moderan dizajn.

- Za mene je prostor, sam po sebi neiscrpan izvor inspiracije. A nje ima svuda, od dečjeg crteža, preko kante za đubre na Kališu, do prirode koja je sama po sebi inspirativna. Volim antikvitete. To sam, valjda, ponela iz svoje primarne porodice. Moja mama nas je svakodnevno bombardovala nekim novim servanom, tabernaklom ili pak starim becom ili sevr porcelanom. Pravo umeće bilo je proći kroz salon, a ne potkačiti neku od tih rka, kako smo ih mi tada zvali. Na posletku smo se izveštili u vožnji slalom na suvom. Danas smatram da malo kulture nije na odmet u svačijoj kući - pričala je Elena ranije za Story.

Nakon razvoda od Jugoslava Karića Elena je navodno prodala kuću na Kosmaju Jeleni i Novaku Đokoviću za četiri miliona evra, a sada je sagradila vilu pored kuće bivšeg devera Bojana Karića. Karaman je ranijih godina govorila da nikada nije zavisila od supruga Jugoslava, pa da uz svoj biznis koji ima može lagodno da živi.

- Da, ja imam lep biznis i da, odlično zarađujem, ali ne vidim razlog da se zbog toga bilo kome pravdam. U pravu ste, imam mogućnosti da posećujem divne destinacije, ali zahvalnost i odnos sa prirodom se može praktikovati i ispred prvog drveta u parku - rekla je tada dizajnerka enterijera kada ju je jedan pratilac na društvenoj mreži optužio da troši novac tadašnjeg supruga Jugoslava.

Ona je nakon razvoda obelodanila svoju vezu sa fotografom Dušanom Reljinom, sa kojm je i živeti u ovom zdanju krojenom po njihovoj meri.

Elena je veliku prašinu podigla kada je objavila da praktikuje poseban obred tokom menstrualnog ciklusa, a što su joj bivše komšije često zamerale.

- Svakog meseca imamo priliku da donesemo prinovu na Zemlju putem svoje mesečeve krvi, kao što su to radili naši preci. U procesu zaceljenja patrijarhalnih rana vrlo je važno pružiti pažnju i svest o načinu oslobađanja naše svete tečnosti. Predavanje menstrualne krvi je drevna tradicija koja neguje našu vezu sa majkom Zemljom i omogućava nam da učestvujemo u razmeni energije sa njom.

- Tokom poslednjih nekoliko godina pokrenula sam mnoge žene širom sveta na ovaj sveti ritual. Postoji mnogo različitih načina prikupljanja naše mesečeve krvi. Korišćenjem čašica umesto tampona možemo povezati sa matericama našu svetu žensku suštinu, prikupiti krv za prinošenje i doprineti zdravijem okruženju. Umesto da ono što je naša ženska esencija završi u kanalizaciji, prospe se nazad u travu, u zemlju, uz molitvu - zahvalnost majci zemlji na mogućnosti rađanja. Podrazumeva zahvalnost i pozdrav iskri života u nama, a ne kojekakvo “prinošenje žrtve" - napisala je ona ranije na društvenim mrežama.

U galeriji u tekstu pogledajte Elenine fotografije, kao i slike njenog dvorišta.

Video: Oltar Elene Karić za Noć veštica: Katolička slika Isusa Hrista, keltski Bog Kernunosa...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    27. septembar 2021 | 12:45

    Наравно да нема разлога да се било коме правда али исто тако нема разлога да се хвали. Живи свој живот.

  • Tijana

    27. septembar 2021 | 15:45

    Oce Jugo biti pozvan na useljenje?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA