≫ 

Silvana Armenulić i njena sestra Mirjana zajedno su stradale: Evo kako izgleda njihova sestra Dina

Dina i danas čuva uspomenu na sestre, Silvanu i Mirjanu

  • 0
Silvana Armenulić Printskrin: Youtube

Pokojna pevačica Silvane Armenulić, tragično je nastradala u saobraćajnoj nesreći pre više od četiri decenije, a iza sebe je, među najbližim članovima porodice, ostavila i svoju sestru, Dinu.

Kobnog 10. oktobra 1976. godine Silvana je tragično izgubila život u 38. godini u udesu na magistralnom putu Beograd-Niš kod Kolara. Zajedno sa njom poginuli su i i Miodrag Jašarević, šef narodnog orkestra RTB-a, koji je te večeri bio za volanom, i Silvanina sestra Mirjana Barjaktarević, koja je bila u šestom mesecu trudnoće.

Mirjana se takođe bavila muzikom, a pored toga, fizički je dosta podsećala na Silvanu.

Njihova treća sestra Dina Bajraktarević Nikolić, tada je izgubila svoje najmilije, ali i danas čuva uspomenu na sestre za koje je bila veoma vezana.

- Bile smo mnogo povezane, Mirjana, Silvana i ja. Posebno poslednjih dana bile smo nerazdvojne. Silvana je bila podnela papire za razvod braka. Imala je jako loš brak sa Radmilom.

 - Počela je da se zabavlja sa sportskim komentatorom Markom Markovićem. Bili su zaljubljeni jedno u drugo. Trebalo je da se desi još jedno, treće, ročište da se razvede od Radmila, ali zla sudbina je to sprečila - rekla je Dina za Blic jednom prilikom i dodala:

- Ona je bila sasvim druga osoba kada je sa nama sestrama, familijom, nego kakva je kada se pojavi pred publikom.

Ovih dana, posebna pažnja se poklanja pokojnoj Silvani, s obzirom da je njen lik u filmu "Toma" oživela glumica Tamara Dragičević.

Silvana je rođena 18. maja 1939. godine u Doboju kao Zilha Barjaktarević, kao četvrto dete od njih trinaestoro. Svoju muzičku karijeru započela je vrlo mlada, a ubrzo postala jedna od najvećih pevačica jugoslovenske narodne pesme. Imala je brojne hitove, ali kao pečat njene karijere bile su pesme "Šta će mi život" i "Rane moje", koje je napisao Toma Zdravković.

U galeriji u tekstu pogledajte kako izgleda Silvanina i Mirjanina sestra Dina.

Video: Aco Pejović: Zbog filma o Tomi uvek plačem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA