≫ 

Progovorila rodbina Mileta Kitića iz rodnog sela: Ono što su rekli pevaču će naterati suze na oči

- Uz pomoć opštine napravio je ovde deo asfalta, gleda i meni i bratu da pomogne kada god treba - rekao je Miletov brat

  • 8
Mile Kitić Foto: ATA Images

Uprkos velikoj slavi, pevač Mile Kitić nikada nije zaboravio odakle dolazi.

U prilog tome govori činjenica da Kitić i dan danas rado svraća u selo Cerane u Bosni i Hercegovini, gde je napravio prve korake. 

Meštani ovog mesta imaju su samo najlepše reči za folk zvezdu, rado ističu da je asfaltirao deo puta i time im znatno pomogao.

Njegov brat Nemanja takođe je ponosan na sve što je Mile učinio kako za selo tako i za porodicu:

- Imao je 13 godina kad su nam roditelji otišli u Ameriku. Ja sam tada živeo u Sarajevu, gde sam radio. Došao sam po njega i poveo ga kod sebe. On je tamo išao u Tehničku saobraćajnu školu. Bio je nestašan, kao i svi ostali dečaci. Bilo je tu prepirki, hoće da ide u školu, neće. Želeo sam da nastavi da se obrazuje, hteo sam da posle srednje škole ide na fakultet u Ljubljanu.

- Međutim, on je otišao na to muzičko obrazovanje. Učio je sa Jocom Petkovićem, počeo je s kafanama, posle je išao u vojsku i kad se vratio, nastavio je s muzikom. Kada je imao dvadesetak godina, otišao je na čuveni festival Ilidža - započeo je Nemanja i dodao kako Mile i danas dolazi u rodno selo.

- Ima jedna anegdota. Dolazim ja kući jedno veče, a moja supruga plače. Kaže, Mile ostavio pismo, otišao je od nas. Nije prihvatio što sam ja rekao da muzika ne može da bude zanimanje, da mora na fakultet, pa je pobegao. Imao je jedan hotel, ali Mile nije imao ličnu kartu i zbog toga nije mogao da uzme sobu. Otišao sam kod svog drugara u SUP i kažem mu o čemu se radi i tako se vratio Mile - ispričao je folkerov stariji brat.

- Kasnije, on se oženio, dobio ćerkicu Sanju i otišao je kod roditelja u Ameriku. Bilo je njemu fino tamo, ali se vratio, ipak nije to naše područje. Možeš tamo pevati i zaraditi pare, ali nije to to. Bio je tamo jedno vreme sa suprugom Bosom i ćerkom. Vratio se i pridružio se Južnom vetru, koji je tada već bio ozbiljna muzička kuća. Posle je otišao u Beograd - prisetio se Nemanja.

- Dođe on da nas obiđe, ili kada peva u blizini odem ja njega da vidim. Mile je strašno emotivan, on mnogo voli ovo područije. Uz pomoć opštine. napravio je ovde deo asfalta, gleda i meni i bratu da pomogne kada god treba. Što se toga tiče, on je dosta odgovoran - ponosno je završio razgovor Miletov brat.

Ni snaja Bojana nije krila koliko poštovanja ima prema Kitiću koji joj je nakon smrti supruga podigao kuću:

- Mile je brat mog pokojnog supruga. Ovde je bila kuća u kojoj je rođen. Kada je on otišao, ta kuća je srušena, i ovo sve je kasnije napravljeno. Imam pored njega još dva devera. On je zauzet, ali dođe kada god ima vremena. Vidi se da ga vuče rodno mesto. Ima on ovde prijatelje sa kojima se vidi.

- Nije Elena nikako dolazila ovde. Sanja, njegova druga ćerka, dok je bila mlađa je dolazila. Elenu nikako nisam videla, otišla je kada je bila beba. Pričao mi je Mile da i Elena peva, ponosna sam na njih. On je bio dobro dete, baš dobro dete. Kada sam ja došla u ovu kuću, Mile je išao u osnovnu školu. Bio je jako fino i pametno dete. Voleo je da uči i svira gitaru, svirao je i frulu. Nismo mogli ni zamisliti da će biti ovakva zvezda. Stariji brat Nemanja mu je dosta pomogao - objasnila je za Kurir Bojana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA