Hit priča iz prve ruke: Kako je Bred Pit papirićima muvao devojke u beogradskom SKC-u

Bred je svoju glumačku karijeru počeo u Jugoslaviji

  • 2
Bred Pit Bred Pit, Foto: Profimedia/Alamy

Holivudski zavodnik Bred Pit davnih godina boravio je u Beogradu, a priča kako se glumac udvarao devojkama u našoj prestonici je vrlo zanimljiva.

Naime, glumac Petar Ilić Ćirilo u emsiji "Zvezda je život", ispričao je jedno vreme provodio sa Bredom, dok je slavni glumac bio u Beogradu. Pit je tada vreme provodio u Studentskom kulturnom centru, kako je ispričao Ćirilo, a kada su izlazili, Bred je "muvao" devojke na jedan neobičan način.

- Bred Pit je jedne godine blejao u SKC-u, doveo ga je Čarli Popović, doajen i papa na tehno muziku u našoj zemlji. Bred je blejao sa nama, bio je normalan dečko, jurio je ribe, kao napiše broj telefona i gađa ih, baci na sto - ispričao je Petar.

Bred je devedestih godina nekoliko puta dolazio u Beograd, a krajem osamdesetih Pit je svoju glumačku karijeru započeo u Jugoslaviji, tumačeći ulogu sina Milene Dravić u filmu "Tamhna strana sunca", režisera Božidara Nikolića, koji je Pita odabrao među 400 kandidata.

Film je snimljen 1988. godine, a usled ratnih dešavanja u nekadašnjoj Jugoslaviji, u javnosti se pojavio tek 1997, u doba kada se Pit već proslavio ulogama u filmovima "Intervju sa vampirom", "Legende o jeseni" i "Sedam".

Reditelj Božidar Nikolić i Pit ostali su u kontaktu i nakon završetka snimanja. Nikolić je kasnije govorio o Bredovom početku, karijeri, ali i posetama Beogradu tokom devedesetih godina, a reditelj je vodio glumca i na fudbalske utakmice Crvene Zvezde.

- Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u "Metro Goldvin Majeru", i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. Zbog izbijanja rata u tadašnjoj Jugoslaviji, "Tamna strana Sunca", nažalost, ovde nikada nije prikazana, a američku premijeru je doživela tek 1997. Meni su, zapravo, Amerikanci ukrali taj film, jer sam ja njegov suvlasnik, a nikada mi nisu dali ni dinara. Ali danas mogu da kažem da u karijeri ne žalim gotovo ni za čim - rekao je pokojni Božidar Nikolić svojevremeno u intervjuu za "Novosti".

- Nudili su mi iskusnije glumce, ali sam u Pitu osetio nešto. Dobio je redni broj 12 od ukupno 400 kandidata. U svesku sam zapisao Bred Pit – Dobro izgleda… Dosad najbolji vizuelno… Kakav je glumac? Moram još jednom da ga vidim. Kasting direktorke nisu htele njega. Lobirale su za drugog glumca jer je snimio više od 20 filmova. Meni se s njim nije išlo preko okeana, a s Bredom bih išao i na kraj sveta. Kada sam mu rekao da sam izabrao njega, Pit je, ne rekavši ni laku noć, otrčao do prvog travnjaka, gde je počeo da skače od sreće i pravi kolutove na zemlji - rekao je Božidar pre neoliko godina.

Video: Od grobara do prodavačice krofni: Prvi poslovi najpoznatijih ljudi današnjice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA