≫ 

Srceparajuća poruka Silvanine ćerke: Ostala sam te željna, majko... Teško je bez tebe

Gospođa Armenulić, koja danas ima 57 godina, nikada se nije eksponirala u javnosti

  • 2

Film „Toma“ ni posle mesec dana od početka prikazivanja u bioskopima ne prestaje da intrigira javnost. Iz dana u dan isplivavaju novi detalji iz života Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, glavnih junaka novog rediteljskog ostvarenja Dragana Bjelogrlića.

O muzičkim legendama svedočili su mnogi njihovi savremenici: prijatelji, kolege, članovi porodice. Ipak, jedna osoba, mada jako važna, ostala je u senci.

Reč je o Gordani Armenulić, rođenoj u braku Silvane i Radmila Armenulića, bivšeg tenisera.

Ona je, kada je njena majka poginula u saobraćajnoj nesreći 1976, imala samo 12 godina. Tog 10. oktobra, po povratku sa koncerta u Aleksandrovcu, sa njom su nastradali njena rođena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević.

Povodom 45 godina od smrti majke, koju je prerano izgubila, Gordana Goga Armenulić na svom profilu na Fejsbuku je napisala:

- Draga Majko, vraćam se u detinjstvo i one sretne dane koje smo provele zajedno. Teško je bez tebe. Hvala ti na svim zagrljajima, toplim rečima i poljupcima koji mi stalno greju dušu. Živiš u svakom danu kroz moje misli, sve ove godine. Živećeš u meni zauvek. Ostala sam te željna, Majko. Neka te Anđeli i Bog čuvaju. Volim te mnogo.

Gospođa Armenulić, koja danas ima 57 godina, nikada se nije eksponirala u javnosti. Poznato je da je završila Prirodno-matematički fakultet u Beogradu i da je radila kao profesor matematike u Matematičkoj gimnaziji i školi „Kralj Petar Prvi“. Majka je dva sina.

Na Gordaninom profilu na Fejsbuku mogu se videti i crno-bele fotografije koje svedoče o srećnim danima detinjstva, pre nego što ju je sudbina surovo odvojila od majke. Njeni poznanici i prijatelji kažu da likom neodoljivo podseća na Silvanu, koja je važila za jednu od najlepših žena svog vremena.

Video: Tamara Dragičević u ulozi Silvane Armenulić u filmu Toma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    13. oktobar 2021 | 20:01

    Teško je bez majke i oca.

  • mihailovic

    29. januar 2022 | 18:35

    Gordana Armenulic ,nazalost u svemu nije ni nalik na legendarnu majku Silvanu Armenulic. Ne lici na Silvanu,nije nasledila glas za pevanje a i ni po karakteru i genetskim slicnostima nije na Silvanu Armenulic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA