≫ 

Od kumstva do spora: Živojinovići na sudu zbog jednog od porodičnih biznisa

Nije poznato zbog čega se konkretno sude, ali kako navode oni bliski Breni i Bobi, njima je i te kako stalo da Živojinović iz sudskog spora izađe kao pobednik

  • 0
Lepa Brena, Boba Živojinović Foto: Instagram/lepabrenaa

Prošle nedelje je u mađarskom gradu Nadašu održano veliko ocenjivanje vina u organizaciji pečujskog vinskog magazina Pecsi Borozo,a od 130 degustiranih vrsta, trofej su osvojila i dva srpska.

Reč je o vinu vinarije iz Šida, čiji su suvlasnici Slobodan Boba Živojinović i njegov dojučerašnji prijatelj i saradnik sa kojim je sada na sudu, piše Story.

Naime, sve poznatiji i priznatiji vinski brend jedna je od tački poslovne karijere na koju je suprug Lepe Brene najponosniji, ali je došlo do razmimoilaženja sa saradnikom i kumom, pa su se našli na sudu.

Nije poznato zbog čega se konkretno sude, ali kako navode oni bliski Breni i Bobi, njima je i te kako stalo da Živojinović iz sudskog spora izađe kao pobednik.

- Naš prijatelj i vlasnik vinarije bio je pravi inicijator čitave te priče. Kasnije smo postali i kumovi, moj sin Stefan krstio je njegovog sina, a on je izuzetno vredan čovek i možda je najveći proizvođač nektarina na ovim prostorima - rekao je svojevremeno Boba o čoveku sa kojim je ušao u biznis.

Ipak, da sve ovo nije naročito neprijatno za porodicu Živojinović dokazuje i činjenica da uživaju u putovanjima i druženjima na raznim destinacijama.

Trenutno, Brena je u Majamiju sa sestrom Faketom, sa kojom je poslo mnogo godina uspela da spoji nekoliko zajedničkih nedelja.

Ovim povodom oglasio se Miša Petrovski, pravni zastupnik porodice Živojinović, čije saopštenje prenosimo u celosti.

"Poštovani, obraćam vam se u svojstvu punomoćnika porodice Živojinović, a povodom tekstova u vašim medijima, koji se odnose na moje klijente.

Napominjem da je reč o tekstovima u kojima navodite da su moji klijenti "završili na sudu" po tužbi Aleksandra Vinčića, a u vezi sa njihovim zajedničkim biznisom - proizvodnjom vina. Ovom prilikom vam ukazujem da nikakav parnični postupak po tom osnovu ne postoji, odnosno nikakva tužba nije dostavljena na adresu mojih klijenata niti na moju adresu kao njihovom punomoćniku. Jedan od osnovnih postulata novinarske profesije je obaveza novinarske pažnje odnosno obaveza da pre objavljivanja informacije koja sadrže podatke o određenoj pojavi, ličnosti ili događaju se izvrši provera njenog porekla, istinitosti i potpunosti.

Objavljivanjem netačnih i neproverenih informacije štetite reputaciji, časti i ugledu porodice Živojinović kao i kredibilitetu koji porodica Živojinović uživa, s obzirom da je reč o porodici koja živi i posluje na način dostojan pristojnih ljudi.

Takođe, na ovaj način štetite i ugledu svih poslovnih partnera porodice Živojinović. Navedeni mejl shvatite kao demanti, te ste samim tim u zakonskoj obavezi da u vašem narednom broju isti objavite. Na kraju napominjem da ukoliko nastavite sa objavljivanjem netačnih i neproverenih informacija, biću prinuđen da pokrenem odgovarajuće sudske postupke u cilju zaštite interesa mojih klijenata."

Video: Brena o susretu s Miroslavom Ilićem u sudnici: Komunicirali smo preko sudije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA