≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Toše je pričao s koleginicom kobne noći: Izgovorio reči koje kao da su slutile na kraj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesti o njegovoj pogibiji potresle su ceo Balkan, a mnogi ni danas ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom

  • 6
Toše Proeski

Toše Proeski, Foto: Profimedia/STRINGER

Čuveni makedonski pevač Toše Proeski tragično je izgubio život u 26. godini 16. oktobra 2007. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj.

Vesti o njegovoj pogibiji potresle su ceo Balkan, a mnogi ni danas, 14 godina kasnije, ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom.

Tošetove brojne kolege iz godine u godinu emotivnim rečima obeležavaju godišnjicu njegove smrti i putem društvenih mreža iskazuju tugu zbog prevelikog gubitka, a malo je poznato da je upravo jedna od njegovih koleginica i bliskih prijateljica, makedonska pevačica Elena Risteska, bila poslednja osoba sa kojom se Toše čuo telefonom pre nego što se uputio na kobno putovanje.

Kako je istakla jednom prilikom za medije, bila je sigurna da je Toše predosetio da će se nešto loše desiti nakon što joj je u njihovom poslednjem razgovoru izgovorio reči koje kao da su slutile na kraj.

Elena Risteska

Elena Risteska, Printskrin: Instagram/elenaristeska_era

- Voleli smo se međusobno. Uvek smo dugo razgovarali o svemu, čak me nazvao iz Australije. Takođe smo razgovarali i te kobne noći pre odlaska u Hrvatsku, a ja još uvek tvrdim da je osetio da će se nešto loše dogoditi. Na kraju razgovora, rekao mi je da ćemo ga videti za nekoliko dana, ali duboko je uzdahnuo kad je rekao: "Ako Bog dozvoli" - ispričala je jednom prilikom Elena i nastavila:

- U tom trenutku nije mi bilo čudno, dok se sledećeg dana nisam probudila i saznala da je poginuo. Kad je moja majka, u neverici, rekla da se dogodila nesreća, znala sam da je to istina - izjavila je i dodala da nakon njegove smrti nije održala nijedan koncert, a da ne otpeva bar jednu njegovu pesmu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojana

    16. oktobar 2021 | 08:46

    Divna, čista duša i najlepši glas ikada.

  • Tvoja najveća obožavateljka

    16. oktobar 2021 | 10:03

    Ustajem, prvo što sam uradila - otvaram "Telegraf" da vidim da li je izašao članak povodom već 14 god. od tvoje smrt, Toše. Mnogo mi nedostaješ. Voli te tvoj Beograd

  • Ja

    16. oktobar 2021 | 09:59

    Već četrnaest godina je prošlo, nemam reči, u šoku sam... Svaki dan mi nedostaješ sve više i više... Dok čitam ovaj članak, ježim se, u glavi mi ti pevaš "Zajdi, zajdi" i vraća mi se slika od 24.10. prošle godine kako gledam emisiju na TV-u koja je, istina, snimana povodom 10 godina od tvoje smrti. Neverovatno. Mnogo nam nedostaješ, svima. Te sakame! Toše, večno živiš!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA